Evolution (2015)

Fatih Varlık
0
Evolution (2015)
Onbir yaşındaki Nicholas, annesiyle birlikte gözlerden uzakta bir deniz kenarı kasabada yaşamaktadır. Tamamı beyaz boyalı evlerden oluşan kasabada sadece kendi akranı erkek çocukları ve onların anneleri ikamet etmektedir. Dahası kendi annesi de dahil olmak üzere tüm yetişkinler aynı kıyafetleri giymekte ve kesin kurallar çerçevesinde hayatlarını sürdürmektedir. 
Evolution (2015)
Odasında sadece yatağı ve ufak bir penceresi bulunan Nicholas, herkeslerden gizlediği ve gözü gibi baktığı, tek hobisi olan ufak bir not defterine gizlice çizimler yapmaktadır. Günün birinde tek zaman geçirebileceği yer olan, volkanik kayalar ve sarp uçurumlarla dolu denize yüzmeye gittiğinde, mercanların arasında ölü bir çocuk gördüğünü iddia eden kahramanımız, ilk olarak annesine durumu anlatsa da bir türlü ikna edici olamaz. Diğer arkadaşlarına göre hayal gücü daha yüksek bir çocuk olan Nicholas, bu olayın akabinde var oluşunu ve çevresinde olup bitenleri sorgulamaya başlar. Geceleri annesi de dahil tüm kadınların ellerinde kandillerle nereye gittiklerini ve ne yaptıkları keşfetmeye çalışan kahramanımız, çok geçmeden kendisini hastane benzeri bir yapının içerisinde bulur. Arkadaşlarıyla beraber tutuldukları odada, hemşire kostümlü bayanların bir takım tetkik ve incelemeler yaptıklarını gören Nicholas, çevresine daha da şüpheci gözlerle bakmaya başlar. Zamanla hemşirelerden biriyle dostluk kurmaya ve ufak sırlar tutmaya başlayan kahramanımız, kendisine yalan söylendiğini düşünmektedir...


İyi; Tekinsiz atmosferi ve enteresan konusuyla özgün bir yapım. Sahneler, sinematikler ve mekan seçimleriyle başarılı bir film. Yönetmenin Lovecraft' dan esinlenmesi olası görünüyor. Ancak bir üst seviye bir yapım olabilmesi için daha fazla karakteristik özellikler görmeyi beklerdim.
Kötü; Genel izleyici kitlesine hitap etmeyen bir yapım. Sanatsal dokunuşlar ve alt metinler barındırması öte yandan da tekrarlayan tonlarda sembolizm içeren sürrealist kurgusuyla ve ağır ilerleyen temposuyla; izleyiciye yorucu bir o kadar da sıkıcı bir izlenim vermesi olası.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!