Morgan (2016)

Fatih Varlık
0
Morgan (2016)
SynSect; ileri teknolojiler kullanan, çok uluslu bir biyoteknoloji şirketidir. Gözlerden uzakta büyük bir proje üzerinde çalışan şirket, devrim niteliğindeki yeni buluşlarının basına sızdırılmadan son aşamaya ulaşmasını beklemektedir. Yıllar süren araştırmalar sonrasında, sentetik DNA' dan ürettikleri hibrit bir biyolojik canlıyı, en nihayetinde insana hem fiziksel hem de düşünsel olarak benzetmeyi başarırlar. 
Morgan (2016)
Morgan olarak adlandırılan yapay insan projesi sır gibi saklanmakta ve gelişimi en ince detaya kadar, alanlarında her biri uzman olan bilim insanlarından oluşan bir ekiple incelenmektedir. Beş yaşını dolduran Morgan, diğer deneklerin ve projelerin aksine ilk kez hissedebilme ve karar verme yetisi bakımından insana en yakın hibrit olma özelliğini taşımaktadır. Öyle ki SynSect şirketinin uzmanlarıyla aile ilişkisi kurmaya başlayan ve onları önemseyen Morgan, pek çok bakımdan insani vasıfları ve özellikleri yerine getirebilmektedir. Ancak ne var ki yemek seanslarından birinde bakıcısına saldıran ve öncesinde hiç yapmadığı saldırgan davranışlar geliştiren Morgan, şirketin dikkatini çeker. SynSect tarafından görevlendirilen Lee, şirketin risk yönetim danışmanlarından biridir. Şirketin çıkarlarını korumak ve yatırımlarının yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için yola çıkan kahramanımız, meraklı gözlerden yüzlerce mil uzaklıktaki AR-GE tesisine ulaşır. Henüz ilk dakikadan itibaren Morgan ve çalışanlar arasında bir gönül bağı kurulduğunu keşfeden ve bunu garipseyen Lee, psikoloji uzmanı Dr. Shapiro' nun yardımını ister. Morgan ile bir dizi görüşmeler yapacak olan kahramanımız, edineceği izlenime göre projenin devam edip etmeyeceğini karar verme noktasında şirket tarafından en üst düzey yetkilendirilmiştir. Öte yandan beş yıllık projenin hemen her aşamasında yer alan ve Morgan' ın gerçekten de tehlike arz edebileceğine bir türlü ikna olmayan Dr. Cheng ve arkadaşları ise Lee' nin nasıl bir karar vereceğini sorgulamaktadır. Morgan ise kaderinin belli olacağı görüşmeler öncesinde duygularını nasıl daha etkin şekilde ifade edebileceğini test etmektedir...


İyi; Kurgusal olarak daha çok bilim- kurgu sevenleri tatmin edeceğini düşündüğüm sürükleyici bir yapım. Oyunculuk ve mekan seçimleri de başarılı. Bu filmi sevenlerin Ex Machina (2015) ve Splice (2009) gibi alternatiflere de göz atmalarını öneriyorum.
Kötü; Gizem seviyesi ve gerilim düzeyi beklentilerin altında. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!