Dead Story (2017)

Fatih Varlık
0
Dead Story (2017)
Anne- Harold çifti şehir yaşantısından sıkılıp, daha fazla birlikte zaman geçirebilecekleri kırsal bir araziye yerleşmeyi planlarlar. Gözlerine kestirdikleri ilk evin de fiyatı makul olunca fazla bir araştırmaya luzüm görmeden hemen taşınırlar. Anne ile mutluluğu için her sabah gittiği şehirdeki işyerine bir saat daha uzaklaşmayı dert etmeyen Harold, yakın zamanda bebek sahibi olup aile bağlarını güçlendirmeyi ummaktadır. 
Dead Story (2017)
Anne ise evini ofis gibi kullanan bir fotoğraf sanatçısı olup, zamanının çoğunu evde bir başına geçirmektedir. Harold' ın aksine bebek sahibi olma fikrini sürekli öteleyen ve bu işleri zamana yaymanın daha mantıklı olacağını düşünen kahramanımız, yeni evine adapte olmaya çalışmaktadır. Anne' nın eve taşınmaktaki asıl amacı ise Harold' ın annesi Martha' dan olabildiğince uzaklaşmaktır. Zira evliliklerinin ilk gününden itibaren Martha' nın oğluna yakıştırmadığı ve hoşlanmadığı Anne, uygun bir eş adayı değildir.  Öte yandan eve taşındıkları ilk gün, çiftimize yardımcı olmak için gelen yakın arkadaşları Niel, evle ilgili ürpertici hikayeler anlatmakta ve geçmişte yaşanan bir takım çözülemeyen kanlı cinayetlerin burada vuku bulduğunu dillendirmektedir. Niel' in alkol etkisiyle bu tarz hikayeler anlatıp kendilerini korkutmaya çalıştığını düşünen genç çiftimiz ise bu durumu pek de önemsemez. Harold' ın iş için sabahın erken saatlerinde evden ayrılmasıyla, tek başına kalan ve etrafı kolaçan etmeye karar veren Anne, aynı zamanda fotoğraflar çekerek zaman geçirmeyi ummaktadır. Eve döndüğünde ise bir takım garip sesler ve gürültüler duyan kahramanımız, bazı eşyaların yerlerinin değiştiğine şahit olur. Büyük bir panik yaşayan ve hemen Harold' ı arayan Anne, evde bir şeylerin yolunda gitmediği ve yalnız olmadıkları kanısı varır. Tam yeni bir düzen kurmuşken ve işinde terfiye yaklaşmışken, Anne' ın yeni eve taşınma stresinden dolayı bu tarz yanılsamalar yaşadığını düşünen Harold ise olaya soğukkanlı bir şekilde yaklaşır. Günler ilerledikçe, her gece saat iki gibi uyanan ve çeşitli halüsinasyonlar görmeye başlayan Anne, giderek daha fazla takıntılı ve depresif bir hale bürünmeye başlar. Evde karanlık bir varlık olduğunu keşfettiğinde ise artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...
İyi; Tipik lanetli ev teması içeren vasat bir korku-gerilim filmi. Mekan seçimleri ve atmosfer idare eder. Yüksek beklenti ile izlenilmemesi gereken, korku-gerilim olarak ne yazık ki tatmin edici olmayan bir yapım.
Kötü; Zayıf kurgu ve vasat oyunculuk başlıca eksiler. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!