Demolition (2015)

Fatih Varlık
0
Demolition (2015)
Bir şeyi onarmak istiyorsan, önce parçalara ayırmalısın...
Finans sektöründe çalışan, başarılı bir broker olan Davis, elim bir trafik kazası sonrasında eşi Julia' ı kaybeder. Kazanın ardından karmaşık duygular içerisine sürüklenen ve olayın şokuyla depresif bir hale bürünen kahramanımız, bir yandan da kayınpederi ve aynı zamanda patronu olan Phil' in baskın karakteri sebebiyle çeşitli sorunlar yaşamaktadır. 
Demolition (2015)
Eşini kaybettiği günün devamında, koridordaki otomat makinesinin takılması sonrasında kısa bir şikayet mektubu yazmaya karar veren Davis, cenaze evinde olmasına rağmen konuklara aldırmadan düşüncelerini kağıda dökmeye başlar. Yazdıkça açılan ve içini dökme fırsatı bulan kahramanımız, eşiyle tanışmasından, yaptığı işe kadar her şeyi eksiksiz bir şekilde metne aktarır. Şirketten herhangi bir cevap alamamasına rağmen, yazdığı ilk mektupla da yetinmeyen Davis, yaşantısından kesintiler sunan ve oldukça detaylı bir şekilde kaleme aldığı üç mektubu daha postalar. En nihayetinde yazdığı mektuplar birinin dikkatini çekmeyi başarır. Gecenin bir yarısı telefonu çalan kahramanımız, kendisini müşteri hizmetleri danışmanı olarak tanıtan Karen ile kısa bir diyalog yaşar. Zira mektupların tamamını hüzünlenerek okuduğu söyleyen Karen, Davis' in konuşabileceği biri olup olmadığını merak etmektedir. Davis ise mektupları sadece içini dökmek için yazdığını söylese de gerek yaşam stilleri gerekse maddi durumları birbirlerinden çok farklı olan ikili arasında duygusal bir bağ kurulmaya başlar. Karen ile yüzyüze tanışabilmek için çeşitli yollar deneyen ve bu süre zarfından işten güçten elini çekerek Phil' in tepkisine maruz kalan kahramanımız, Julia' nın her zaman dediği gibi çevresine gerçekten de yeterince odaklanamadığını ve olup bitenlerini yüzeysel değerlendirdiğini keşfeder. Her zaman dürüst davranıp, kendi bildiğini okuyan ve çevresindeki insanları umursamayan Davis, nasıl da istemediği bir düzenin içerisine hapsolduğu ve kendisinden yabancılaştığını sorgular. Karen ve oğlu Chris ile tanıştıktan sonra ise dışarıda bambaşka hayatların olduğunu fark eder.  Bir yandan ölen eşi bir şeyler yapmak isteyen ve ruhunun huzur bulmasını uman Davis, diğer yandan da yeni bir başlangıç için eski hayatından kalan her şeyi yok etmesi gerektiğinin bilincindedir...
İyi; Gerek oyunculuk gerekse duygu geçişlerinin inanılmaz bir şekilde kurgulandığı senaryosuyla kesinlikle göz atılması gereken bir dram- gerilim filmi. Soundtrackler çok iyi. Hikaye o kadar yalın ve saf bir şekilde işlenmiş ki sanki Albert Camus' ın 'Yabancı' romanını okuyor gibi hissettim.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !