Life (2017)

Fatih Varlık
0
Life (2017)
Uluslararası Uzay İstasyonu, yaklaşık sekiz ay süren Mars görevinin ardından çok kıymetli toprak numuneleriyle birlikte yörünge yolculuğuna hazırlanır. Ancak Pilgrim kapsülünün zarar görmesi neticesinde numunelerin tehlikeye girmesi tüm ekibin yoğun çaba sarf etmesi gereken büyük bir probleme dönüşür. 
Life (2017)
Ekibin güvenlik ve karantina uzmanı olan Dr. North, uzun uğraşlar sonucunda elde ettikleri toprak numunelerinin protokollere uygun şekilde izole edilerek incelenmesini ister. Ekibin bilim uzmanı olan Hugh, büyük bir merak ve ilgiyle mikroskobunun başına geçer ve örneklerini incelemeye koyulur. Mars yüzeyinden alınan toprak parçası içerisinde, tek hücreli silli bir mikroorganizmayı izole etmeye başaran Hugh; sıcaklık değişimi, besin ortamı, elektriksel uyarım gibi çeşitli yöntemlerle mikroorganizmayı canlandırmaya çalışır. En nihayetinde uyaranlara cevap veren ve hareket etmeye başlayan mikroorganizma, keşif ekibi başta olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi uyandırır. Zira dünyada yaşamanın nasıl başladığı gibi önemli bir sorunsala cevap bulabileceklerini düşünen Hugh, mikroorganizmaya Calvin adını verir. Calvin' in insanlar gibi karbon kökenli bir canlı olduğuna işaret eden ve çok hızlı bir şekilde glikoz tükettiğe şahit olan kahramanlarımız, tetkiklere devam ederler. Calvin' in son derece hızlı bir şekilde büyümesi ve kütlesini arttırması oldukça şaşırtıcıdır. Güvenlikten sorumlu olan North ise Calvin' in kesinlikle laboratuvardan çıkmaması ve karantina altında tutulmasından yanadır. Ancak laboratuvarda yaşanan bir kaza sonrasında Calvin' in güvenlik duvarını aşması ve keşif ekibinden birini öldürmesi tüm planların değişmesine sebep olur. Calvin' in iyi niyetli olmayan, saldırgan doğası uzay gemisinde endişe dolu bir panik ortamı oluşturur. Dahası Calvin' i yakalayabilmek için yakıtlarının çoğunu tüketen kahramanlarımız, istemsiz bir şekilde uzay gemisinin dünya yörüngesine oturmasına neden olurlar. Hugh, marslı organizmanın tıpkı insanlar gibi oksijen ve besine ihtiyaç duyduğunu ve bu sebepten ötürü son derece tehlikeli olduğunu yeniler. Öte yandan dünyayla iletişimi kopan ve yakıtları hızla tükenen kahramanlarımız, bir yandan da gemide serbest halde dolaşan Calvin tehlikesi ile yüzleşmek durumundadır. Ne pahasına olursa olsun güvenlik protokolünü uygulamaya kararlı olan North, dünyaya bu şekilde dönemeyecekleri konusunda ısrarcıdır. Bir şekilde Calvin yok edilmeli ya da Pilgrim uzayın derinliklere savrulmalıdır. Esaslı bir plana ihtiyaç duyan North ve David, Calvin' in dünyaya ulaşmaması için ellerinden geleni yapmaya kararlıdır...

İyi; Sürükleyici kurgusu ve giderek tırmanan gerilim seviyesiyle göz atılması gereken başarılı bir bilim-kurgu filmi. Oyunculuk ve görsel efektler gayet iyi. Tipik Alien, Prometheus benzeri hatlara sahip olsa da, hikaye son derece ilgi çekici.
Kötü; Her ne kadar grup dinamikleri başarılı olsa da senaryodaki hızlı geçişler sebebiyle karakter gelişimleri aksaklıklara sebep oluyor. Gizem seviyesi bir tık daha iyi olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!