Mother! (2017)

Fatih Varlık
0
Mother! (2017)
Gözlerden uzakta, ormanın derinlerinde bulunan eski bir malikanede yaşayan çift, kendilerini dış dünyadan tamamen izole etmiş, yalnızca ilişkilerine odaklanmıştır. Yaşça büyük olan, tanınmış bir şair olan adam, zamanının çoğunu yeni bir şeyler karalayabilmek ve eski günlerdeki gibi eserler verebilmek için harcamaktadır. İlham kaynağı olarak gördüğü genç eşi ise büyük bir yangın sonrasında kül olan malikaneyi yeniden ayağa kaldırmak ve restore edebilmek için tüm enerjisini harcamaktadır. Ünlü bir şair olan kahramanımız, çalışma odasında saatlerce ilham gelmesini beklerken, evi çekip çeviren genç eşi de tüm zamanını yeni bir düzen kurabilmek ve bu sayede sevgi dolu sıcak bir yuva inşa edebilmek için çabalamaktadır. 
Mother! (2017)
Günün birinde geç vakitte, çat kapı gelen ihtiyar bir adam, dışarıdan burasını otel zannettiğini söyleyerek kalacak bir yer aradığını dillendirir. Kendisini doktor olarak tanıtan ve gecenin bir yarısında avare dolaşmaktan yorgun düştüğünü anlatan yaşlı adam, oldukça çaresiz görünmektedir. Gizemli misafirin konuşmalarından ve hikayelerinden hayli etkilenen şair, gitmesine izin vermez ve seve seve onu malikanelerinde ağırlayabileceklerini söyler. Eşinin aksine durumdan rahatsız olan ve fikrini almadığı için bozulan genç bayan ise ne de olsa sabah erkenden gideceğini düşünerek isteksizce misafir odasını hazırlamaya başlar. Ertesi gün muhabbetin giderek ilerlemesiyle, ihtiyar adamın büyük bir hayranı olduğunu ve tüm kitaplarını defalarca okuduğunu öğrenen şair, daha da keyiflenir ve istediği kadar kalabileceğini konusunda ısrar eder. Öte yandan yaşlı adamın eşi ve çocuklarının da birer birer ortaya çıkması ve çat kapı gelmeleri evin genç hanımının canını sıkmaya, sinirlerini allak bullak etmeye başlar. Giderek artan sayıda davetsiz misafir, evin düzenini alt üst etmekte, yaptığı her şeyi bozmaktadır. Şair ise durumdan memnun görünmekte ve ilham gelmesini beklediği onca günün ardından ilk defa bir şeyler karalamayı düşünmektedir.  Eşinin hiç olmadığı kadar mutlu olduğunu gözlemleyen ve onun için fedakarlıklar yapmaktan çekinmeyen genç bayan, çok geçmeden şairin kendisine olan sevgisini sorgulamak zorunda kalacaktır...


İyi; Metaforlarla dolu, görsellerin ve kurgunun şiir misali içe içe girdiği tipik bir Darren Aronofsky filmi. Oyunculuk, diyaloglar ve sinir bozucu tekinsiz atmosfer oldukça başarılı. Gizem- gerilim seviyesinin de tatmin edici düzeylerde olduğunu ekleyeyim...
Kötü; Lars Von Trier filmleri gibi (Antichrist 2009) genel izleyici kitlesine hitap etmeyen; rahatsız edici kurguya sahip, daha çok sanatsal bileşenleri ön plana çıkaran, bundan ötürü de herkesin izlerken keyif alamayacağını düşündüğüm bir yapım olduğunun altını çizeyim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!