The Cave (2005)

Fatih Varlık
1
Yer Romanya.Yüksek tepelerle çevrili ormanlık bir arazinin içerisinde karanlık mazisi olan antik bir kilise bulunmaktadır.Sarp yamaçlarla çevrili kilisenin oldukça sıradışı bir özelliği vardır.Öyle ki hemen altında bulunan ikiyüz metre kadar derinliği olan büyük bir tünelin ağzındadır.Tünel ise efsaneye göre yerin merkezine kadar inen kanatlı şeytanların bulunduğu garabet,yasaklanmış bir mekandır.Zaten kilisede buraya girişi engellemek amacıyla kötü ruhları mühürlemek için yapılmıştır.Peki ama bu efsane gerçek olabilir mi?
Kilisenin öncü bir grup tarafından keşfedilmesinin ardından Amerikalılardan yardım isteyen Dr.Nicolai,iki uzman dalgıcın arasından bulunduğu profesyonel bir ekip ile beraber mağaraya inişi gerçekleştirir.Grubun biyologu olan Dr. Kathryn mağaranın altında bambaşka bir ekosistem olduğunu ve derinlerde su kaynakları ile kesişen yerlerde oldukça dikkatli olmaları gerektiğini vurgulamaktadır.Dünyaca ünlü dalgıçlar olan Jack ve Tyler kardeşler ise bu işinde diğerlerinden farklı olmadığını,rutin bir macera yaşayacaklarını düşünmektedir.
En nihayetinden mağaraya inişi gerçekleştiren maceraperest ekibimiz daha ilk dakikadan büyük bir şansızlık yaşayacaktır.Zira giriş yerleri bir patlama sonrasında havaya uçup,mağaranın kapanmasına neden olmuştur.Şimdi kahramanlarımızın yapması gereken alternatif bir çıkış yolu bularak yerin 2 km altındaki mağaradan kurtulmaya çalışmaktır.Bu sırada dalış yapan öncülerden birinin de gizemli şekilde ortadan kaybolması grup dinamiklerini sıkıntıya sokacak cinsten sorunlar oluşturmaya başlamıştır.


İyi;Sürekleyici bir yapım.Bu filmi sevenler The Descent (2005), The Descent : Part 2 (2009) ve Urban Explorer (2011) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü;Sonlara doğru filmin kalitesi epey düşüyor.Bunda görsel efektlerin zayıf kalması ve konunun klişeleşmesinin de etkisi var.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!