Pathology (2008)

Fatih Varlık
2
Pathology (2008)
"Apollo, Asclepius, Hygieia ve Panaccea üzerine yemin ederim, tüm Tanrı ve Tanrıça'ları da şahidim gösteririm ki yeteneğim ve kararlarımın en iyisini gösterecek şekilde hastalarıma ilaç yazacağım ve kimseye zarar vermeyeceğim.'''
(Hipokrat Yemini temsili kısım)
Hipokrat yeminini gözümüze sokarak başlayan yapım,Harvard tıp mezunu Ted Grey'ın üç ay sürmesi planlanan adli tıp stajı için çok yetenekli bir patoloji uzmanı olan Jake Gallo'nun departmanında görevlendirilmesi ile başlıyor.Gallo ve ekibi oldukça zeki doktorlardan oluşsa da yaptıkları işe yeni heyecanlar katmak için tıp etiğini hiçe sayan problemli tiplerdir.Oldukça disiplinli bir yaşantısı olan Ted ise son derece çalışkan ve yaptığı işe sonuna kadar saygı gösteren biridir.Daha ilk andan itibaren yıldızı barışmayan ikilimiz,kimin daha zeki ve becerikli olduğu hususunda ispat arayışındadır.
Gallo ve arkadaşları zaman zaman hastane koridorlarında kaybolarak gizemli şeyler planlamakta ve boş zamanlarında ölüleri maymun ederek çeşitli oyunlar oynamaktadırlar.Olaya Ted'i de katarak bahsi arttırmayı düşünen Gallo,aynı zamanda sevgilisi olan Juliette'in de Ted'i cezb etmesi ile amacına ulaşır.Başlarda zekaya dayalı kimin daha becerikli olduğunu ortaya çıkaracak basit bir oyun olarak düşündüğü gece toplantılarının,işin içine içki ve esrarın da girmesi ile yeni bir yaşam tarzı haline gelmesi,Ted'in psikolojisini alt üst ederek bambaşka bir insana dönüşmesine neden olacaktır.
Zararsız görünen ufak oyunların iç yüzünü öğrenmeye başlayan kahramanımız,tıp etiğinin hiçe sayıldığı bu ortamda daha fazla yer edinmek istemez.Ancak tahmin edebileceğiniz üzere her şeyin bir bedeli vardır ve bazen işler çığından çıkmaya başlayabilir.Bakalım Gallo,Ted çekişmesi kimin lehine sonlanacak...
İyi;Hastane atmosferi oldukça başarılı şekilde yansıtılmış,kurgu akıcı,son bölüme doğru tırmanan gerilim tatminkar.Milo Ventimiglia'nın benzer tarz filmleri; The Divide (2011),Stay Alive (2006).
Kötü;Bazı sahneler olmasa sanki daha iyi bir şeyler ortaya çıkabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. İzlemiştim, güzel filmdi :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel filmdir.Özellikle Milo'ya paranoyak haller epey yakışıyor.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!