100 Feet (2008)

Fatih Varlık
0
Kısa bir süre evvel hapishaneden şartlı tahliye ile salınan Marnie,kendisine şiddet gösteren kocasını nefsi müdafaa sonrası öldürmüştür.Kocası Micheal’ın ölümünün akabinde hapishaneye yatırılan kahramanımız,belli bir sürenin ardından şartlı tahliye ile cezasını ev hapsine çevirmeyi başarmıştır.Ayak bileğine bağlanan elektronik bir kelepçe ile 100 adımlık alan içerisinde serbest gezmesine izin verilen Marnie,öldürdüğü eşi Micheal’ın ortağı olan Shanks tarafından da yoğun gözetim altındadır.
Hapishanede geçen uzun ayların ardından yeniden evine dönme şansını yakalayan kahramanımız,her ne kadar burada kendisini daha özgür hissetse de aslında yine de bir tutsaktan farksızdır.Evde geçirdiği birkaç gecenin sonrasında iyiden iyiye sıkılmaya başlayan Marnie,bir de Micheal’ı öldürdüğü köşedeki kan lekesinin,temizlemesine rağmen yeniden ortaya çıkması ile psikolojik olarak zor anlar yaşamaktadır.Semt marketinin servis görevlisi olan Joey ile tanışan kahramanımız,yaşadığı büyük yalnızlığın içerisinde kendisini anlayan tek kişi olarak onu görmektedir...
Yine bir gece evde uyumaya çalışan Marnie,bir anda karanlığın arasından bir suretin kendisine saldırması ile dehşet dolu anlar yaşar.Peki ama bu surette neyin nesidir?Hayalet?Ertesi gün sabahtan Marnie’nin evine gelen Shanks rutin bir kontrol olarak,eve göz atmak istemektedir.Ancak evden ziyade Marnie’nin yüzündeki morluklar ve çürük izleri Shanks’in daha çok dikkatini çekmeyi başarmıştır.Sürekli olarak Marnie’nin evini gözetleyen kahramanımız,eve giren çıkan olmadığı halde nasıl olur da onun bu hale gelebileceği konusunda ciddi endişelere sahiptir.İlk aklına gelen ise ortağı Micheal’ın başka biri tarafından öldürülüp,suçun Marnie tarafından üstlenildiğidir.Yani gizlice eve giren birisi ya da birileri Marnie’yi tehdit edebiliyor,hatta gerçeğin açığa çıkmaması pahasına ona işkence ediyor olabilirler.
Shanks’ın tüm baskılarına rağmen evde yalnız olduğunun kararlılıkla altını çizen Marnie,Micheal’ın hayaletinin evde dolaştığını ve kendisinden intikam almaya çalıştığını söyler.Shanks bu iddiaları komik bulsa da ortada esrarengiz bir olay olduğu açıktır.Joey’un yardımı ile kütüphaneden hayaletler hakkındaki yazılan kitaplara ulaşan Marnie,ilk olarak Micheal’ı ait bütün eşyaları evden uzaklaştırarak ondan kurtulmayı umar.Sonrasında ise evi tütsüler.Ancak ne yazık ki takım elbiseli hayalet suretindeki Micheal,hız kesmeden Marnie’nin başına bela olmayı sürdürmektedir.Ne yapıp etse de Micheal’ın hayaletinden kurtulamayan kahramanımız,en sonunda ona ait gizli bir eşyanın evde olabileceğini düşünmeye başlar.Bakalım bu eşya teorisi Marnie’nin kurtuluş yolu olabilecek midir?

İyi;Son derece başarılı tek mekan filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Bu filmi sevenler The Resident (2011) yapımına da göz atabilirler.
Kötü;Efektler daha iyi olsa (yani yapım bazı sahneler de aksiyon yerine paranormal olarak konumlandırılsa) çok daha iyi bir iş ortaya çıkabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!