Supernova (2000)

Fatih Varlık
0
Supernova (2000)
Altı kişilik mürettebattan oluşan uzay kurtarma gemisi Nightingale 229,yüzlerce ışık hızı uzaklıktaki eski bir madenden garip sinyaller alır.Dr. Kaela'ın geçmişte beraber olduğu ve uzun süre önce ayrıldığı Karl Larson,maden bölgesinden acil durum sinyalleri göndermektedir.İşin tuhaf yanı bahsi geçen bölge yıllar önce tecrit edilmiştir.Bu çağrıya kayıtsız kalmak istemeyen Kaptan Vanzant,biraz da risk alarak yeni rotasını çizer...
Tam güç sinyalin geldiği noktaya yol alan uzay gemilerinin yakıt ünitelerinden birinin arızalanması ile mecburen beklemeye çekilen kahramanlarımız,gizemli bir gencin ortaya çıkması ile hayretler içerisinde kalırlar.Karl'ın mesaj göndermesi sonrasında onunla karşılaşmayı düşünen Dr.Kaela bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir.Bu sırada hasta lakabını taktıkları genç üzerinde bir dizi tetkik yapan Kaela onun kemik yapısında enteresan bir farklılaşma olduğunu fark eder.Öte yandan Vanzant maden bölgesine tek başına iniş gerçekleştirerek yakıt ikmali yapmayı planlamaktadır.
Kaptanın gider ayak verdiği emirler çerçevesinde sürekli hastayı gözetim altında tutan kahramanlarımız onun buraya tek başına gelmediğini keşfederler.Yanında göz alıcı renklerde eşsiz bir madde getirmiştir.Ön araştırmaların sonrasında bunun  dış yüzeyi üç boyutlu olan benzersiz bir izotopik element olduğu ortaya çıkar.Dr.Kaela'nın üzerine gelmesinin ardından madenlerde hazine avcılığı yaptığını itiraf eden hasta,kendisine yardım edildiği takdirde mürettebata küçük bir miktar pay vermeyi de vaad etmektedir.Ancak ne işe yaradığını söylemediği hazinesini kendisine saklama hususunda son derece kararlıdır...


İyi;Üvey evlat muamelesi görmüş esasında ortalamanın üstünde bir bilim-kurgu filmi.Özellikle görsel efektler son derece başarılı.Giriş ve final bölümünü bir kenara bırakırsak gerilim yönünden güçlü bir film olduğundan da söz edebiliriz.
Kötü;Kurguda bazı sıkıntılar mevcut,ayrıca askıda kalan bölümlerin çokluğu ve bilimsel gerçeklikten uzaklaşan bazı önermeler yapımın kalitesini azaltıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!