Unrest (2006)

Fatih Varlık
1
Unrest (2006)
Dr. Blackwel'den makroskopik anatomi dersi almaya karar veren bir grup tıp öğrencisi kadavraları incelemek için dört kişilik gruplara ayrılır.Daha önceden merhabaları olmayan Alison,Rick,Carlos ve Brian aynı ekipte çalışacaktır.Sedyenin üzerinde genç bir bayan kadavrasıyla karşılaşan ve ilgiyle incelemeye başlayan gençler,neşterle ilk kesitleri almak için epey heyecanlıdırlar.
Unrest (2006)
Norma adıyla hitap ettikleri kadavranın yüzünü ilk gördüğü andan itibaren neşesi kaçan Alison,bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmektedir.Norma'nın suratındaki derin kesikler onu fazlasıyla korkutmaya yetmiştir.Öte yandan Dr. Blackwell dersin temel amacını anlatırken öğrencilerinden ölülere karşı saygılı olmalarını aksi durumda şiddetle cezalandırılacaklarını yeniler.İşin dalgasında olan Rick ise önündeki kadavranın sadece cansız bir beden olduğunu ve onunla biraz eğlenmenin zararı olmayacağını düşünmektedir.Aynı gün hastanede kalan Alison bazı metafizik olaylar yaşamaya başlar.Norma'da bir problem olduğunu düşünen kahramanımız cesedinin nereden geldiğini sorgulamak için proseförden yardım ister.Ancak olumsuz yanıt alarak sadece kadavranın Latin Amerikadan uçakla getirildiği bilgisini edinir.Endişelerini Brian ile paylaşan kahramanımız Norma'nın ruhunun bedeninden ayrılamadığı ve huzursuz bir şekilde hastanede dolaştığını dillendirir.Brian ve diğer grup arkadaşları tarafından ciddiye alınmayan Alison tek başına cesedin izini sürmeye karar verir.Bu sırada nişanlısına Norma'yı göstermek ve onunla biraz eğlenmek için laboratuvara inen Rick,nişanlısının gizemli bir şekilde ölmesi sonrasında büyük bir şok yaşar.Dahası ölümler sadece bununla da sınırlı kalmayacaktır.Grup arkadaşlarının ve kendi hayatının tehlikede olduğunu hisseden Alison bir yolunu bularak Norma'nın yaşarken nasıl biri olduğunu öğrenmeye çalışır.İpuçları edindikçe başlarının ne denli büyük bir belada olduğunu anlayacaktır...

İyi;Konu olarak enteresan,merak uyandıran sürükleyici bir gerilim filmi.Bu tarz hastanede geçen filmlerden hoşlananlar Autopsy (2008) ve Pathology (2008) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü;Fazla beklentiye kapılmadan izlenmesi gereken ortalama bir gerilim filmi.Fikir olarak başaralı ancak daha fazla bütçe harcanarak sinemalaştırılması gerekirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. burda filim nasil izlicez okadar baktim ama izleyemedım hep fragman var ama filimin kendısı yok nereye sakladınız fili mii :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!