Beta Test (2016)

Fatih Varlık
0
Beta Test (2016)
Sentinel; fps oyunlarıyla tanınan, son zamanlarda epey popüler olmuş bir şirkettir. Şirketin kurucu ve sahibi olan Kincaid, oyunlar sayesinde insanların şiddet eğiliminin baskılanabileceğini ve daha iyi bir dünya inşa edebileceklerini düşünmektedir. Günümüzde silahların güvenliği sağlamaktan ziyade işleri daha da çığırından çıkarttığını ve şiddet eğilimine yol açtığını vurgulayan Kincaid, insanların öfke ve şiddet gibi güdülerini, Sentinel oyunları sayesinde sanal bir ortamda giderebilecekleri iddiasındadır. 
Beta Test (2016)
Çok sayıda  fps oyununda şampiyonlukları bulunan Max, cazip teklif üzerine Sentinel şirketi için çalışmaktadır. Tam bir oyun tutkunu olan ve zamanının tamamını evinde oyun oynayarak geçiren kahramanımız, en son ne zaman dışarı adım attığını bile hatırlamamaktadır. Şirketle telefon yardımıyla iletişim kuran ve yeni oyunları kuryelerle teslim alan Max, oyunlarda mod geliştiriciliği ve beta testleri yapmaktadır. Günün birinde Sentinel tarafından gönderilen, uzun süredir merakla beklediği yeni oyunu konsoluna takan ve fantezi dünyasında keşfe çıkan kahramanımız, bir yandan da deneyimlerini canlı olarak aktarmak için şirket yetkilisiyle telefonda görüşmektedir. İlk andan itibaren oyunun gerçekçiliğinden ve modellemelerinden etkilenen Max, sunulan görevleri heyecanla yerine getirmeye başlar. Öte yandan şirket tarafından sürekli oyundaki kurallara uyması ve görevleri zamanında bitirmesi için geri dönüşler alan kahramanımız, bir yandan da salonunda açık olan tv ye kulak vermektedir. Zira az önce oyunda yerine getirdiği görevlerinden birinin geçtiği mekanda, gerçekten de silahlı çatışma olduğu bilgisi canlı yayınla flash haber olarak verilmektedir. Beyninde şimşekler çakan Max, çok geçmeden oyunda yaptığı eylemlerin gerçek hayatta vuku bulduğunu keşfeder. Dahası oyun içerisinde yönettiği karakterin, Sentinel şirketinin eski ortağı Creed olduğunu öğrenen Max, bir an önce oyuna son vermeye çalışır. Ancak penceresinin pervazından dışarı baktığında evin etrafının silahlı adamlar tarafından sarıldığını ve oyunu bitirmekten başka seçeneği olmadığını anlar. Son çare oyundan çıkmak için yönettiği karakter Creed' den destek almaya karar verir...
İyi; Konu olarak ilgi çekici, sürükleyici kurgusuyla göz atılabilecek bir alternatif. Bu filmi sevenler Stay Alive (2006)' ı da izleyebilirler... 
Kötü; Tv filmi havasında çekilmiş, düşük bütçeli bir yapım. Prodüksiyon ve oyunculuk olarak pek de başarılı bulmadığımı söylemeliyim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!