Wildling (2018)

Fatih Varlık
0
Wildling (2018)
Tüm çocukluk yıllarını baba olarak tanıdığı gizemli bir adamın çatısı altında geçiren Anna, kilitli bir odada, her şeyden izole bir şekilde yaşamaktadır. Babasının okuma- yazma öğretmesi ve tüm ihtiyaçlarını karşılaması sayesinde, neler olup bittiğini sorgulamayıp yaşantısına devam eden kahramanımız, dış dünyayı sadece odasının dar pencerelerinden görebildiği kadarıyla tanımaktadır. 
Wildling (2018)
Dışarı çıkması yasaklanan ve tüm zamanını ufak bir odada geçiren Anna, babasının anlattığı ürkütücü masallar ve hikayelerin bilinçaltına etki etmesiyle, bu şekilde güvende olduğuna ikna olur. Wildling adı verilen; tüylü, sivri dişleri olan, çocukları bulup yiyen yırtıcı yaratıkların ormanda yaşadığına inanan kahramanımız, aradan geçen uzun yılların ardından artık ergenlik çağına girmiş, genç bir bayana dönüşmüştür. 16. yaş gününde bir şekilde odasından kurtulan ve ilk kez dış dünyayla temas kuran Anna, Ellen isimli kasabanın şerifi tarafından korunup, himaye edilir. DNA sonuçları ortaya çıkıp, herhangi bir yakını olup olmadığı tespit edilene kadar Ellen' in velayetinde kalmayı tercih eden Anna, Ellen' in yoğun ilgisi ve desteğiyle normal bir genç kız gibi yeni hayatına adapte olmaya çalışır. Baba olarak tanıdığı adamın aslında öz babası olmadığını öğrendiğinde ise Ellen' in varlığı ve şefkati sayesinde teselli bulur. Tam her şey normalleşmeye başlamış ve çevresindeki sosyal hayata uyum sağlayıp, bir parçası haline gelmişken, vücudunda bir takım anomalilerin farkına varan kahramanımız, neler olup bittiğini anlamaya çalışır. Öte yandan Anna' nın diş ve tırnaklarının dökülmesi ve ruh halinin giderek hırçınlaşması Ellen' ın da dikkatini çeker. Geçmişindeki bir takım karanlık sırların peşine düşen ve kim olduğunu öğrenmeye çalışan Anna, çocukluğundan beri korkusuyla yaşadığı ormanın derinlerine doğru keşfe çıkar...

İyi; Özellikle ilk yarısı itibariyle gizem seviyesi yüksek, gerilim giderek tırmandığı, sürükleyici bir yapım. Oyunculuk ve atmosfer de başarılı.
Kötü; Klişe, tahmin edilebilir bir senaryo da ilerleyen, sürpriz faktörünün yetersiz olduğu sıradan bir alternatif.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!