El practicante (2020)

Fatih Varlık
0
El practicante (2020)
Angel, lokal bir sağlık hizmetine bağlı olarak çalışan genç bir ATT (Acil Tıp Teknisyeni) 'dir. Genelde gece nöbetlerinde ambulans servisinde görev alan kahramanımız, ekip arkadaşı Ricardo ile birlikte, kulakları sürekli telsizde, ihbar noktalarına hızla yol almakta, kazazedelere ilk yardım ödevini yerine getirmektedir. 
El practicante (2020)

Öğrenci olan kız arkadaşı Vane' nin de yanına taşınmasıyla birlikte, aynı daireyi paylaşmaya başlayan Angel ve Vane, zaman zaman krizlere sebep olabilen, deli dolu bir ilişki yaşamaktadır. Vane halen aktif bir öğrenci olduğu için maddi konularda onun üzerinde fazlaca tahakküm kuran Angel, ilişki de verici tarafın kendisi olduğunu düşünmektedir. Günün birinde elim bir kaza sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkûm olan kahramanımız, obsesif kişiliğinin de etkisiyle, giderek paranoyak bir ruh haline bürünür. Kendi evinde yardıma muhtaç bir halde, Vane' in ilgisine giderek daha çok bağımlı bir yaşantıya sürüklenen Angel, çok geçmeden partnerinin sadakatinden şüphe duymaya başlar. Zira genç ve alımlı bir bayan olan Vane, proje ödevlerini öne sürerek, sık sık affını isteyip, geç saatlerde arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıkmaktadır. Öte yandan eve hapsolmaktan nefret eden Angel ise çevresinde olan bitenleri daha iyi kavrayabilmek için tekerlekli sandalyeye aldırmadan, kendi imkanlarıyla dışarı çıkmakta, göz ucuyla da Vane' nin davranışlarını takip etmektedir. Takıntılı bir karaktere sahip olan Angel, partnerinin bir şeyler sakladığından şüphelenmekte, kendisinden bebek sahibi olmak istemediğini hissetmektedir. Dahası şüphelerini doğrular bazı bulgulara da rastlayan kahramanımız, her zaman yaptığı gibi yine kendi işini kendi görmeye karar verir...

İyi; Baştan sona sürükleyici kurgusu, gerilimin giderek tırmandığı ilgi çekici senaryosuyla, başarılı bir psikolojik- gerilim filmi. Atmosfer ve oyunculuk olarak da gayet tatmin edici.
Kötü; Tahmin edilebilir kurgu, sürprizlerden uzak... Gizem seviyesi daha iyi olabilirdi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !