The Mortuary Collection (2019)

Fatih Varlık
0

The Mortuary Collection (2019)
19.yüzyilın başlarında yapılmış malikanesinde, kendi deyimiyle ayrıcalıklı bir kariyere sahip olan Montgomery Dark, cenaze levazımatçısı olarak gözlerden uzakta yalnız başına yaşamaktadır. Hüzünlü aileleri teskin ederek, cenazelerini defneden kahramanımız, ilerleyen yaşı ve ürpertici görüntüsünden sebep, münzevi bir yaşam sürmektedir. Günün birinde iş arayan genç bir kızın (Sam) kapısını çalmasıyla niyetini sorgulayan Montgomery, gerçekten burada çalışmak istiyorsa gözlerini dört açıp, sürekli kulak vermesi gerektiğini anlatır.
The Mortuary Collection (2019)
Merakla etrafı gezen ve zaman zaman kinayeli bir şekilde yaşlı adamı izleyen Sam, bir yandan da neden bu kadar devasa bir kütüphaneye sahip olduğunu sorgular. Kitapların içinde defnettiği kişilerin hikayeleri olduğunu anlatan Montgomery, bir yandan da asla ölülere saygısızlık etmemesi hususunda genç yardımcısını uyarır. Yüzlerce hikâye arasında en şaşırtıcı, fantastik ve dehşet dolu olanları anlatmasını isteyen Sam, hikayelere kulak verdikçe aslında hepsinin klişe ve bir o kadar da tahmin edilebilir olduklarını dillendirir. Özel bir şeyler duymak istemektedir. En iyileri sona sakladığını açık etmese de Montgomery, artık yapılacak işleri olduğunu hatırlatıp, ölüleri mumyaladığı odanın yolunu tutar. Yaşlı adamın peşinden ayrılmayarak sağı solu incelemeye devam eden Sam, hızlı öğrenen bir yapıya sahip olduğunu tekrarlayarak, yardıma her daim hazır olduğunu söyler. Yeni bir hikayeye girizgâh yapan, bir yandan anlatan bir yandan da mumyalama işlemine devam eden Montgomery en nihayetinde genç yardımcısının dikkatini çekmeyi başarır. Öte yandan müsaade isteyerek kendi hikâyesini anlatmaya başlayan Sam, Montgomery' i şaşırtabileceğine emindir...

İyi; Retro atmosfer, tırmanan gerilim ve sürükleyici kurgu olarak başarılı bulduğum, göz atılması gereken bir alternatif. Özellikle soundtrackler gerçekten muazzam, dileyenler buraya tıklayarak dinleyebilirler.
Kötü; İlgi çekici, farklı hikayeler barındırsa da ne yazık ki fazlaca klişe...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !