It Follows (2014)

Fatih Varlık
0

It Follows (2014)
Kız kardeşi ve çocukluk arkadaşlarıyla takılmayı seven Annie, günün birinde Hugh isimli yakışıklı bir gençle tanışır. Bir gece beraber dışarı çıktıklarında ise tuhaf bir deneyim yaşayan kahramanımız, şeytani bir şeyin adım adım kendisini takip ettiği hissine kapılır. Dahası Hugh da ortadan kaybolmuştur ve neler olup bittiğini izah edebilecek kimsesi yoktur...
It Follows (2014)
Gecenin karanlığında perişan bir halde evinin yolunu tutan Annie, kız kardeşine olan bitenleri anlatır. Bir şeyin kendisine musallat olduğunu da ekleyerek, başının belada olduğundan dert yanar. Sadece kendisinin görebildiği, ansızın ortaya çıkan ve peşine düşen bu şeyin ne olduğu hususunda çaresiz hisseden kahramanımız, kız kardeşinin telkinleriyle çocukluk arkadaşlarına da durumdan bahsetmeye karar verir. Başlarda bu durumun bir çeşit travma sonrası kuruntu olduğunu düşünen gençler, Annie' nin ihtiyacı olan tek şeyin dinlendirici bir uyku olduğu hususunda ısrar ederler. Arkadaşları yanında olduğu için nispeten güvende hisseden Annie, çok geçmeden peşine düşen iblisin yeniden ortaya çıkmasıyla yeniden dehşete kapılır. Kendisini bu duruma sokanın Hugh olduğunu tekrarlayarak bir şekilde ona ulaşmadan rahat edemeyeceğini, bu beladan ancak o şekilde kurtulabileceğini dillendirir. Bunun üzerine olayın ciddiyetini kavramaya başlayan gençler, kapı komşularının da onlara katılmasıyla gecesi gündüzüne karışan sürükleyici bir maceraya girişirler. Annie' nin yanılsamaları başladığında hep beraber dehşeti yaşayan ve kilometrelerce yol yaparak bir oraya bir buraya savrulan kahramanlarımız, en nihayetinde Hugh' un izini bulmayı başarırlar. Hugh' un hikayesi ilgi çekici olmakla birlikte epey de gizemlidir. Ne yapması gerektiğini keşfeden Annie ise başının çaresine bakmaya karar verir...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçenler temalı, düşük tempoda ilerlemesine rağmen korku-gerilim severlerin göz atabileceği başarılı bir alternatif. Soundtrackler ve atmosfer olarak da ortalamanın üzerinde olduğunu ekleyeyim.
Kötü; Kurgu fena olmasa da sığ konusundan ötürü biraz daha antropolojik korku ve alt metin barındırsa bir tık daha kaliteli bir yapıma dönüşebilirmiş.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!