Intrusion (2021)

Fatih Varlık
0

Intrusion (2021)
Hayallerindeki evi tasarlayıp, uzun bir inşaat periyodunun ardından her şeyin hazır hale gelmesiyle eşine sürpriz yapmaya hazırlanan Henry, başarılı bir mimar olmasının yanı sıra vefalı bir koca profili de sergilemektedir. Zira Meera' nın kanserle boğuşmasından sebep, tedavisi süresince hep yanında olup, maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmemiştir. Malikanenin oturuma hazır hale gelmesiyle şehir hayatından da vazgeçip, ufak bir kasabaya taşınan kahramanlarımız, sağlık ve huzur vadetmesini umdukları yeni bir başlangıca kucak açarlar.
Intrusion (2021)
Henry' nin tüm detayları düşünerek tasarladığı ve rafine zevkleriyle donattığı malikane, iç tasarımının yanı sıra dışarıdan bakıldığında da bir hayli gösterişlidir. Eve taşınmalarının üzerinden henüz çok bir zaman geçmemişken, hırsızlık olayıyla sarsılan kahramanlarımız, yeni kilitler ve alarm sistemleri kurarak bunun da üstesinden gelmeyi planlarlar. Ne de olsa yeni bir muhite ve gösterişli bir eve taşınmışlardır. Yakın zaman önce yaşadığı sağlık sorunları ve travmalarından ötürü gergin bir ruh halinde olan Meera, şimdi de yeni evlerinde böyle bir talihsizlik yaşadıklarından yakınmaktadır. Neyse ki olayı araştıran dedektifin güven verici tavırları ve failleri bulacağına söz vermesi üzerine sakinleşir. Ancak daha bu vakanın üzerinden çok bir zaman geçmemişken, bu kez niyetleri belirsiz bir grup yabancının evlerine girmesiyle büyük bir panik yaşayan Meera, Henry' nin cevval tavrı sayesinde bu belayı da ucuz atlatır. Olay gecesi, eşinin özenle sakladığı gizli bir silahı olduğunu öğrenen kahramanımız, neden buna gereksinim duyduğuna bir anlam veremese de Henry'nin telkinlerinin etkisiyle hayatta kalmalarını buna borçlu olduklarını kabul eder. Yine de yaşananlarla ilgili kafasındaki soru işaretlerini bir türlü gideremeyen Meera, hikâyede birtakım boşluklar olduğunu düşünmektedir. Zira hiçbir eşyalarının çalınmamış olması ve dedektifin faillerle ilgili anlattıkları, olan bitene farklı bir bakış açısıyla bakabilmesini sağlar. Öte yandan Henry' nin de giderek tuhaflaşması ve kaçamak cevapları, bir şeyler gizlediğini düşündürmesine sebep olur. Meera ise gerçeklerin peşindedir...


İyi; Atmosfer ve gizem seviyesi olarak ilgi çekici, oyunculuğun da orta karar olduğu, türü sevenlerin göz atabileceğini bir alternatif.
Kötü; Sürpriz faktöründen uzak, tahmin edilebilir bir kurguda ilerlemesi.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!