The Guilty (2021)

Fatih Varlık
0

The Guilty (2021) 
Yakın zaman önce ihtilaflı bir olay sonrasında rütbesini kaybeden Joe, davası neticelene dek 911 acil servis hattında görevlendirilir. Yaşadığı travmayı hala atlatamayan kahramanımız, uyku problemlerinin yanı sıra öfke patlaması sorunlarıyla da boğuşmaktadır. Üstlerinin de sürekli gözetiminde olmasından sebep; baskı altında ezilen, depresif bir profil sergileyen Joe, giderek içine kapanır. Yıllarca olay mahallinde çalışmaya alışık olduğundan, gurur kırıcı olarak nitelendirdiği yeni görevine de bir türlü ısınamamaktadır. 
The Guilty (2021)
Gece mesaisinin başlamasıyla, kulaklıklarını takıp, pozisyonuna geçen Joe, sıkıcı olduğunu düşündüğü bir dizi adli olayla ve acil durum ihbarlarıyla sözlü olarak ilgilenmektedir. Tabii oturduğu yerden basit bir çağrı merkezi operatörü rolünü oynamak ve edindiği bilgileri operasyonel birimlere aktarmak, egosunu bir hayli incitse de mahkeme tarihi yaklaştığından ötürü daha fazla sorun yaşamamak için sineye çekmeye niyetlidir. Mesai rutin bir şekilde başlasa da saatlerin ilerlemesiyle 911' e yapılan gizemli bir çağrı, Joe' nun ilgisini çekmeyi başarır. Zira orta yaşlı bir kadın olarak kendisini tanıtan Emily, tamamen terörize olmuş şekilde, bir karavanda tutsak olarak tutulduğunu dillendirip, yardım istemektedir. Şüphelinin aracı kullandığı söyleyen Emily, ne tarz bir araçta oldukları ya da nereye gittikleriyle ilgili hiçbir ipucuna sahip değildir. Daha ilk dakikadan itibaren karmaşık bir olayın içine düştüğünü hisseden Joe, Emily' den hatta kalmasını isteyip, gps sinyalleri sayesinde nerede olduğu tespit edebileceğini anlatır. Ancak bağlantının ansızın kesilmesiyle neler olup bittiğine ilişkin merakını dizginlemek zorunda kalan kahramanımız, mesai saatinin sonlarına gelmesine rağmen, Emily' nin yeniden arayabileceği ihtimalini göz önüne alarak pozisyonunu terk etmemeye karar verir. Neyse ki bir süre sonra tekrardan 911'e çağrı bırakan Emily, yeniden Joe' ya bağlanmayı başarır. İki çocuğu olduğundan ve başlarının belada olabileceğinden söz eder. Sorulara direkt cevaplar vermek yerine çelişki yanıtları tercih eden Emily, Joe için işleri daha da meşakkatli bir hale getirir. Yeni haberdar olduğu çocuklar ve Emily' i kurtarabilmek için seferber olan kahramanımız, gerek kendi vicdanını rahatlatabilmek gerekse de olayın bir an evvel çözebilmesine yardımcı olabilmek için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

İyi; Danimarka yapımı 'Den skyldige' filminin remake uyarlaması olan The Guilty, atmosferik gerilim severler için göz atılması gereken başarılı bir alternatif. Dram yönü de ağır basan yapım, Jake Gyllenhaal' ın performansıyla öne çıkıyor.
Kötü; Yer yer sıkıcı gelebilecek, düşük tempoda ilerleyen kurgu. Diyaloglar daha ilgi çekici olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!