Smile (2022)

Fatih Varlık
0
Smile (2022)
Bir hastanenin acil durum psikiyatri bölümünde çalışan Dr.Rose, günün birinde sıra dışı bir vakayla görevlendirilir. Görünüşünden büyük bir travma yaşadığı belli olan genç bir kız, gözlerinin önünde birinin intihar ettiğini dillendirip, şeytani bir varlığın kendisine musallat olduğunu ekler. Deli olmadığını vurgulayıp, sadece kendisinin görebildiği ve ürpertici bir gülümsemeye sahip varlığın farklı kılıklarda karşısına çıktığını söyleyip, çaresizlik içerisinde yardım ister. Epeyce kafası karışan Dr.Rose, hastasının hala şokta olduğunu düşünüp, teskin etmek isterken olanlar olur ve yüzüne şeytani bir gülümseme takınan kız ansızın intihar eder...
Smile (2022)
Deneyimli bir doktor olmasına rağmen, yaşadığı travmanın etkisiyle büyük bir şok yaşayan kahramanımız, bir yandan hastasına yardımcı olamamasından sebep kendisini suçlarken öte yandan da çocukluk yıllarında annesinin intihar ettiği sahne yeniden gözlerinde canlanır. Giderek depresif bir ruh haline sürüklenen Dr.Rose, birtakım tuhaflıklar da yaşamaya başlar. Gözlerinin önünde intihar eden kızı bir türlü hafızasından çıkaramayan kahramanımız, gerek şeytani varlığa ithafen anlattıkları gerekse de yaşananlar sonrasında oldukça tedirgindir. Nişanlısından beklediği desteği alamayan Rose, çocukluk yıllarında beri terapi aldığı danışmanına açılmaya karar verir. Ancak çevresindeki hemen hiç kimsenin kendisine kulak asmaması ve şu an travma etkisinde olduğunu tekrar tekrar yüzüne vurması eve kapanmasına sebep olur. Öte yandan intihar vakasının adli bir soruşturmaya dönüşmesi sonrasında ifade veren kahramanımız, eski erkek arkadaşı Joel' in davaya atandığını öğrenir. Yeni bir başlangıç yapabilmek için uzun zaman evvel Joel' i yüz üstü bırakan Rose, kendisine her daim nazik davranan eski erkek arkadaşından yardım ister. İntihar eden kızın anlattıklarından yola çıkarak onun da bir intihar vakasına şahit olduğunun altını çizen kahramanımız, Joel' in yardımlarıyla dosyaların izini sürmeye niyetlenir. Kafa kafaya verip bir zaman çizelgesi oluşturmaya başlayan ikilimiz, çok geçmeden tuhaf bir örüntü keşfeder. Tüm intihar vakalarının birbirleriyle bağlantılı olduğunu fark eden Dr.Rose, eğer bir yolunu bulamazsa sıranın kendisine geldiğini düşünmektedir...
İyi; Özellikle ilk yarısı itibariyle oldukça sürükleyici, korku-gerilim severlerin ilgisini çekebilecek, gizem seviyesi olarak da ortalamanın üzerinde bir yapım. Oyunculuk seviyesi tatminkar.
Kötü; Daha önceden aşina olduğumuz bazı yapımların bileşimi gibi bir senaryoya evrilmesi (Ring, It Follows, Truth or Dare) sürpriz faktöründen uzak klişe bir temaya sebep oluyor. Özellikle son çeyrek daha farklı kurgulanabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!