Bumperkleef (2019)

Fatih Varlık
0
Bumperkleef (2019)
Ailesiyle beraber yolculuğa çıkan Hans, bir yandan direksiyon sallarken bir yandan da geç kalacakları endişesiyle söylenip durmaktadır. Gerek arka koltuktaki çocukların şımarıklıkları gerekse eşinin çok bilmiş tavırları yüzünden yol gözünde daha da büyür. Nerede kaldıklarını sorgulayan aramalar yetmezmiş gibi trafiğin de sıkışık ilerlemesi tüm bunlara tuz biber olur.
Bumperkleef (2019)
Bir an evvel sol şeritten ilerlemek isteyen kahramanımız, trafik kurallarına uyan ancak oldukça yavaş ilerleyen bir minibüsün kendisine yol vermemesi sonrasında daha da öfkelenir. En nihayetinde bir yolunu bulup minibüsü sollamayı başaran Hans, sürücünün yaşlı bir bunak olduğunu düşünüp, sinirleri de hâkim olamayıp pencereden hareket çekip gaz pedalına asılır. Çocukların ve eşinin korkması sonrasında yaşayacakları son aksiliğin bu olduğu hususunda ailesine söz veren kahramanımız, hâlâ gidecek yolları olduğundan yakınıp bir benzin istasyonunda ufak bir mola vermeyi planlar. Ufak bir alışverişin akabinde kasaya ilerlerken az önce tatsızlık yaşadığı minibüsün sürücüsünü karşısında bulan Hans, çocukların da orda olmasından sebep büyük bir tedirginlik yaşar. Ailesini koruma içgüdüsüyle, özür dilemek ve olayı tatlıya bağlamak yerine adama biraz daha çıkışmayı tercih eden kahramanımız, sözlü bir münakaşaya girişir. Ortamın giderek tatsızlaşması üzerine hışımla istasyondan ayrılan Hans, ailesini de aracına bindirerek hızla oradan uzaklaşır. Ancak yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Dikiz aynasından yolu kolaçan ederken minibüsün peşine katıldığını fark eder. Dahası birkaç kez atlatmaya çalışıp yolunu değiştirse de minibüs usanmaksızın peşindedir. İşlerin daha da çirkinleşmesinden korkan kahramanımız, eşi ve çocukların ısrarlarına rağmen polisi aramak yerine arabasını sağa çekip, adamın derdini öğrenmeye niyetlenir. Yaşlı bir adam tarafından taciz edilmekten ve ailesinin önünde küçük düşürülmekten korkan Hans, meseleyi çözmek yerine yeniden kimin haklı olduğu hususunda bir tartışmaya girişir. Ancak bu sefer şansı yaver gitmez, işler bir anda kontrolden çıkar ve gerilim dolu bir takibe evrilir...

İyi; Sürükleyici bir kurguya sahip, yol-gerilim filmleri sevenlerin özellikle göz atabileceği bir alternatif. Giderek tırmanan gerilim seviyesi de bir diğer artı.
Kötü; Tv filmi havasında basit bir hikâyeye sahip, oyunculuk olarak da vasat olarak sınıflandırabilecek düşük bütçeli bir yapım. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!