Los renglones torcidos de Dios (God's Crooked Lines) (2022)

Fatih Varlık
0
Los renglones torcidos de Dios (God's Crooked Lines) (2022)
Gizemli bir intihar davasını araştırmak üzere özel bir psikiyatri koğuşunu mercek altına alan Alice, müvekkilinin de cesaretlendirmesi üzerine akıl hastası taklidi yapıp, olayları ve tanıkları ilk elden incelemeye karar verir. Zira oldukça karmaşık bir dava olmasının yanı sıra kamuoyundan pek çok bilginin saklandığını düşünen kahramanımız, bu şekilde kliniğe sızıp, titizlikle saklanan verilere ulaşabileceğini düşünür.
Los renglones torcidos de Dios (God's Crooked Lines) (2022)
Planların yolunda gidebilmesi için idareden de birileriyle iş birliği yapmayı planlayan Alice, en nihayetinde paranoya teşhisi konularak akıl hastanesinin yolunu tutar. Eşinin ondan kurtulmak isteğini ve bir çeşit kumpas sonrasında buraya kapatılmasına sebep olduğunu vurgulayan Alice, kendisiyle ilgilenen psikiyatrdan akıl hastası raporu almayı başarır. Zira paranoya teşhisine uygun davranışları ve manipülatif kişiliğinden sebep fiziksel olarak son derece iyi durumda olsa da mental sıkıntılar yaşandığı hususunda jüriyi kandırıp, soruşturma için kliniğe giriş biletini alır. Planladığı şekilde içeri girmeyi başaran kahramanımız, gözüne kestirdiği birkaç doktor ve daha aklı başında olduğunu düşündüğü birkaç hastayla iş birliği yaparak, gerçek kimliğini de onlara açıklayıp, yardım ister. Ancak bir noktada işler çığırından çıkar ve olan bitenden haberdar olan klinik müdürü Samuel, Alice' nin neyin peşinde olduğunu sorgular. Dahası intihar davasında gizlenen hiçbir şey olmadığını vurgulayıp, hastaları ve tarafına çekmeyi başardığı doktorları manipüle etmemesini, kliniğin kurallarına uymasını talep eder. Duydukları sonrası şaşkınlığını gizleyemeyen Alice, kendisine tuzak kurulduğunu düşünmektedir. Zira Samuel' in bilgisi dahilinde, vakayı aydınlatabilmek için burada olduğunu anımsatır. Uzayan tartışmalar sonrasında ciddi bir sinir krizi de geçiren kahramanımız, günler sonra kendisine gelip gözlerini açtığında özel bir bölmede tecrit edilmiş olduğunu fark eder. Üstelik doktorlar da ona deli muamelesi etmektedir...
İyi; Başarılı yönetmen Oriol Paulo imzalı, tipik bir atmosferik gerilim filmi. Yönetmenin diğer filmlerindeki (Contratiempo), (El cuerpo) gibi daha tempolu bir gerilim yerine, daha yavaş ilerleyen uzun diyaloglara yer verilen bir kurguda. Oyunculuk ve gizem seviyesi olarak da tatminkâr.
Kötü: 2 buçuk saat süren bir yapım ve tempo da bir tık yavaş ilerlediğinden sebep zaman zaman sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!