The Nun II (2023)

Fatih Varlık
0

The Nun II (2023)
Serinin ilk filminde yaşanan dehşet verici olaylardan yıllar sonra Avrupa'nın hemen her yöresine yayılan bir dizi gizemli vaka raporunun ardından Kardinal tarafından olayları araştırmak için görevlendirilen Irene, Rahip Burke'ın da vefat haberini almasının akabinde bir başına dehşet dolu bir maceraya sürüklenmek zorunda kalır. Neyse ki Debra'nın gemileri yakarak yoldaşlık etmesiyle bir nebze rahatlayan kahramanımız, Romanya'da yüzleşmek zorunda kaldıkları iblisin (Valak) daha da güçlendiğinden şüphe etmektedir.
The Nun II (2023)
Adım adım iblisin izini sürmeye başlayan Irene bir yandan neler olup bittiğini araştırırken bir yandan da kaderin cilvesi olarak Frenchie ile karşılaşır. Frenchie, yatılı bir okulda bahçıvanlık ve tamirat işleri yaptığından söz ederek, Romanya'da yaşanan kâbusun üstesinden ancak bu şekilde gelebildiği dillendirip, çocuklarla da arasının gayet iyi olmasıya övünür. Eski bir dostu gördüğü için bir hayli mutlu olan Irene ise görevinden söz etmemeyi tercih edip bir süre daha buralarda olacağından bahseder. Debra ile beraber çalışmalarına devam ederken, Vatikan'ın kendisinden bir şeyler sakladığını düşünmeye başlayan Irene, araştırmaları sonrasında Valak'ı tekrar defedebilmek için eski bir manastırda bulunan reliğin peşine düşer. Manastırın kayıtlarını bulmak için epey çaba sarfettikten sonra yatılı bir okula dönüştürüldüğünü keşfeder. Olur iş değil ya bu okul da Frenchie'in çalıştığı okuldan başkası değildir. Valak'ın bu sefer çok daha büyük planları olduğunu hisseden Irene, sadece eski ahbabı Frenchie'nin değil çocukların da başlarının belada olduğunu fark eder. Bir an evvel harekete geçen kahramanımız reliğe Valak'dan önce ulaşmalı ve her ne pahasına olursa olsun şeytani gücü yenilgiye uğratmalıdır.
İyi; Serinin devam filmi olarak ele alındığında, atmosfer ve gerilim seviyesi bakımından tatmin edici bir yapım. Gizem seviyesi olarak da fena değil. Serinin ilk filmi için buraya tıklayınız.
Kötü; Son çeyreğe kadar sıkıcı ilerleyen kurgu ve sürpriz faktörünün eksikliği.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!