Burning Bright (2010)

Fatih Varlık
0
Annesinin gizemli bir şekilde intihar etmesi ile otizmli kardeşi Tom'a bakmak zorunda kalan Kelly,üvey babasının(Johnny) annesinden kalan mal varlığına el koyması sonrasında üniversite hayalleri ile kardeşinin bakımı arasında önemli bir tercih yapmak zorunda kalmıştır.Alacağı paraya güvenerek kardeşini bir kliniğe yatırıp ünversiteye dönmeyi düşünen kahramanımız ne yazık ki üvey babasının absürd bir işe girerek;açacağı ufak boyutlu sirk için tüm parayı bir kaplana yatırması ile geleceğe yönelik planlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kalacaktır.Üstelik mazisi hiçte parlak olmayan saldırgan bir kaplan,Kelly'nin bütün planlarını alt-üst etmeye yetmiştir.
Kaldıkları evi üvey babasının gösteri için kullanma düşüncesi ve yaklaşan kasırga sebebiyle etrafının tamamen izole edilmesi,evi kapalı bir kutu haline getirmiştir.Bütün pencereler ve çıkış kapıları kapatılmıştır yalnızca giriş-çıkışlar için tek kapı çalışır durumdadır.Bahçede ise lanet kaplan karavanın içerisinde bir kafeste tutulmaktadır.Gece fırtınanın çıkması ile kaplan kafesinin yerini değiştiren Johnny,evin kapısını kilitleyerek bir bara içmeye gitmiştir.
Uykusundan uyanan Kelly ise susuzluğunu gidermek için mutfağa yöneldiğinde kaplanın evin alt katında zincirlerinden kurtulmuş halde dolaştığını görünce büyük bir şok yaşayacaktır.Hemen kardeşi Tom'un güvenliğini sağlamak için ona ulaşan kahramanımız,bu sırada günlerdir aç olan vahşi kaplanın ilgisini çekecektir.Kaplanın peşine düşmesi ile kapalı kutu misali izole evin içerisinde koşuşturmaya başlayan kahramanımız,bakalım Tom'a ulaşarak kardeşiyle beraber bu olaylı geceyi sağ atlatabilecek midir?
Özellikle otizmli kardeşi ile kaplanda köşe bucak saklanmanın büyük zorlukları ile yorgun düşen kahramanımız,üvey babası eve döndüğünde ise annesi ile ilgili önemli bir sırra erişecektir...

İyi;Gerilim düzeyi çok iyi,tek mekanda geçen yapımda kurgu kesinlikle sıkmıyor.Zaten fikir olarak sağlam bir düşünce (aç kaplan ve otizmli kardeş ile ondan kaçış).
Gereksiz;Final çok klişe.Her zaman iyiler kazanır önermesi...
Kötü;
Editör'ün Puanı
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!