The Dark Hours (2005)

Fatih Varlık
0
The Dark Hours,psikolojik gerilim tarzı filmler içerisinde Session 9 filmi ile beraber,türünün en iyi örneklerinden birisi.Filme gelecek olursak;Dr. Samantha Goodman işinde son derece başarılı bir psikiyatristtir.Akıl hastanesinde ilgilendiği hastalardan birisinin bir görüşme sırasında kendisine saldırmasının üzerine,bir süre bu işlerden uzak durmak ve kafasını dağıtmak ister.Eşi(David) ile beraber kafasını dinleyebileceği bir tatil planlar.Ancak David tamamlaması gereken bir takım işlerinden ötürü,baş başa tatil yapma konusunu erteler.Sonrasında Samantha’nın gönlünü alabilmek için dağ evinde bir hafta sonu geçirmeyi teklif eder.Bu şekilde hem Samantha’yı mutlu edecek hem de kitabının son rötuşlarını tamamlayabilecektir.

David kendisine yardımcı olması için Samantha’nın kız kardeşini de(Melody) yanında götürecektir. Melody kendisine hiçbir şeyi dert edinmeyen biraz başı boş bir kızdır. Samantha,Melody’nin David’den bir şeyler öğrenebileceğini düşünerek,David’den Melody ile ilgilenmesini istemiştir.Hafta sonu ise onlara Samantha da katılacaktır.
Planlandığı gibi Samantha hafta sonu dağ evine ulaşır.Daha ilk saatlerden itibaren yaşanan aksiliklerden ötürü dinlenmek bir yana dursun koşuşturmaya başlar.Samantha’nın deyimi ile bu bir tatil değildir.Neyse ki dağ evinde işleri erkenden yoluna koyarlar ve eğlenmeye de vakit bulurlar.Akşam üzeri Samantha,David ve Melody beraber oyun oynayarak,sohbet ederek hoş vakit geçirirler.Sohbet devam ederken Samantha tümörünün yayılmaya devam ettiğinden bahseder.Bu ortamdaki herkesi huzursuz eden bir gelişmedir.Melody dayanamayarak ağlamaya başlar. Samantha ona sert tepki gösterir ve ağlamayı kesmesini ister ancak bu konuda David,Melody’ye destek olur ve Samantha’nın ona çok yüklendiğini dile getirir.Ortamı geren bu konuşmaların ardından kısa bir süre sonra herkes yatışmıştır ve yeniden sohbete devam etmektedir.
Bu sırada kapı çalar ve pek de tekin görünmeyen bir genç adam başının dertte olduğunu ve çok üşüdüğünü söyleyerek yardım ister. Samantha,David’e onu içeri almasını söyler,David bu durumdan pek hoşnut olmasa da kısa süreliğine onu evde ağırlamaya ikna olur.Bu gizemli genç adama kahve ikram ederler.Her şey başlarda son derece normal gözükse de bir anda genç adam evin köpeğini silahını ateşleyerek öldürür.Herkes şoktadır.Bu adam kimdir ve ne istemektedir.Bu bir soygun olabilir mi?Kısa süre sonra olay yerine bir başka adam gelir belli ki genç adamın patronudur.Bu adam (Pyne) Samantha kendisini hatırlayamasa da ona kendisini hatırlatmayı başarır. Samantha’nın akıl hastanesinden,eski hastalarından biridir ve dahası onun kendi tedavisinde yasa dışı bir metot denediğinden haberdardır.
Samantha ve Pyne artık kimin daha zeki olduğu yarışına girişmişlerdir.Samantha, Pyne’i alt etmeye çalışırken,David ve Melody’ye ait bazı sırlar ortaya çıkacaktır.Psikolojisi iyice bozulan Samantha neyin gerçek neyin yalan olduğu konusunda gel-gitler yaşarken,kendisini ve ailesini Pyne’in elinden kurtarabilecek midir?



İyi;Psikolojik gerilim filmlerinden hoşlananlar için gayet başarılı sayılabilecek bir film.Özellikle finaline doğru artan gerilim ve kimin akıl oyunlarıyla diğerini alt edeceği bilmecesi filmin kalitesini arttırıyor.Samantha’nın yaşadıklarını sorgulaması ve somut gerçeklerin aslında yaşanmamış fantastik fikirler olabileceği düşüncesi,yapımın seyirciye kazandırdığı önermeyi ilgi çekici kılıyor.
Gereksiz;Tamam bu tarz filmler kopuk ve yavaş ilerler ama yine de farklı şeyler görmek seyirciyi mutlu edebilirdi.
Kötü;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!