Venom (2005)

Fatih Varlık
0
Venom (2005)
Küçük bir kasabada rutin hayatlarına devam eden bir grup genç,yakın zaman önce gerçekleşen kaza sonrasında epey tedirgin olmuştur.Zira gölün üstündeki köprüde ihmallerinin olduğu bir kazaya tanıklık eden gençler;kasabada taşıt çekici olarak çalışan,görüntüsü ile dahi insanları ürkütmeyi başaran Ray ve voodoo büyüleriyle haşır neşir olan yaşlı bir kadının ölmesine sebep olmuşlardır.Dahası arkadaşlarının birinin büyükannesi olan bu kadın son nefesini vermeden önce gizemli bir çantadan söz etmektedir.
Kaza mahaline gelen şerif,Ray'in gölde bulunan su yılanlarının saldırısı sonrasında boğularak öldüğünü düşünmektedir.Cesetle beraber içinde motifler olan tuhaf bir çantayı da gölden çıkaran olay yeri ekibi,Ray'in otopsi için hastaneye sevki sonrasında bekleyişe çekilmiştir.Ancak çok geçmeden bir dizi tuhaf olay sonrasında Ray'in cesedinin kaybolduğu,evini incelemekle görevli olan şerif yardımcısı ve otopsi için bekleyen nöbetçi doktorun da ansızın sırra kadem bastığı bilgisi gençler başta olmak üzere kasabada herkesin endişelenmesine neden olacaktır.Ray'e ait olan kamyonetine hareket halindeyken görenlerin olması üzerine kahramanlarımız çantanın sırrını çözmek için Cece'nin büyük annesinin evinin yolunu tutarlar.
Cece ile beraber eve sığınan gençler tahminlerinin de ötesinde bir belaya bulaştıklarını anlarlar.Çantada kötü ruhları emmekle görevli yılanlar bulunmaktadır.Eski bir voodoo büyüsünün parçası olan bu çanta şimdiye kadar kirlenen ruhlara huzur vermek ve kötülükleri esir etmek için Mambo'lar tarafından kullanılmaktadır.Cece'nin büyük annesine de bir Mambo olup yıllarca bu inanca hizmet etmiştir.Hatta evinde eski bir voodoo tapınağı da yer almaktadır.Cece'yi göre çantadaki yılanların Ray'e saldırması şimdiye kadar hapsolan bütün azap dolu ruhların onun bedenine girmesine sebep olmuştur.Şimdi kutsanan ve tek güvende oldukları yer olan bu evde bir çaresini bularak dehşet saçan Ray'i durdurmalıdırlar...


İyi;Voodoo hikayeleri korku filmlerine her zaman gizem katarak ayrı bir tat kazanmalarını sağlamıştır.Bunun dışında oyunculuk ve kurgu da fena değil.Özellikle ikinci yarısından itibaren sürükleyici bir film.
Kötü;Aslında tipik bir teen slasher formatlı film için ideal oyuncu kadrosu bir araya getirilmiş.Ancak ne yazık ki özellikle ilk çeyreği itibariyle ilgi çekmeyi başaramayan,zaten sonrasında da klişe bir senaryoya bürünen vasat bir yapım izlenimi veriyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!