The Shortcut (2009)

Fatih Varlık
0
The Shortcut (2009)
Derek babasının ölümünün ardından küçük kardeşi Tobey ile birlikte annesinin yanına yerleşmiştir.Uzun yıllardır sürekli taşınmak zorunda kalan kahramanlarımız sonunda düzenli bir hayata adapte olmaya başlamıştır.Derek okulun popüler kızın Christy ile yakınlaşırken,Tobey ise okulun hemen dışındaki ormanlık alana giden,yaşıtlarının cesaret ederek giremediği bir kestirme yolu keşfe koyulmuştur...
Kestirme yol hakkında 1950'li yıllara dayanan karanlık bir hikaye anlatılmaktadır.Patika yola girenlerin bir daha geri dönemediği ve arazinin sahibi olan Hartley ailesinin gözlerden ırakta bir şeyler çevirdikleri kasabalılar tarafından kulaktan kulağa konuşulmaktadır.Tobey kestirme yola girdiğinde ise büyük bir köpeği parçalara ayrılmış şekilde bulur.Dahası elinde kürek olan yaşlı bir adam etrafında belirerek eğer buraya bir kez daha adım atarsa yerdeki kanın bu kez ona ait olacağını söylemektedir.Bu korkuyla hemen eve koşuşturarak olan biteni Derek'e anlatan kahramanımız abisinin dikkatini çekmeyi başarır.Öte yandan Taylor kaybolan köpeğinin izini sürmektedir.Derek'in kardeşinin başına gelenleri öğrendiğinde ise onunla iş birliği yaparak yaşlı adamın ağaçlarla çevrili evini kolaçan etmeye karar verir.Okuldan birkaç arkadaşının da katılımıyla gizem dolu bir keşfe yelken açan kahramanlarımız bakalım Hartley ailesinin korku dolu sırrına erişebilecek mi?

İyi;Gizem seviyesi tatmin edici,sürükleyici bir yapım.Esasında 12-16 yaş grubu için ideal bir macera filmi olarak nitelendirebiliriz.
Kötü;Senaryo sıradan,maalesef herhangi bir zeka parıltısına rastlayamıyoruz.Final daha başarılı olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!