House at the End of the Street (2012)

Fatih Varlık
0
House at the End of the Street (2012)
Tipik lanetli ev senaryosuna benzer şekilde giriş yapan "House at the End of the Street",seyirciyi zorlamayan,ufak bulmacalar içeren vasat bir gizem-gerilim filmi.Esasında bir süredir merakla beklediğim yapımların başında gelse de ne yazık ki oyunculuk dışında umduğumu bulamadım.
Eşinden yakın zaman evvel ayrılan Sarah,kızı Elisha ile beraber yeni bir hayat kurabilmek için taşrada bütçelerine uygun bir eve taşınırlar.Hemen yanı başlarındaki ormanlık alandaki malikanede ise dört yıl önce son derece trajedik bir olay yaşanmıştır.Carrie Anne isimli küçük bir kız anne ve babasını katlettikten sonra ormanın derinliklerinde kaybolmuş ve herhangi bir izine rastlanamamıştır.Bir bakıma kasabalılar tarafından bu olay bir şehir efsanesi olarak görülse de en nihayetinde basına yansıyan kötü şöhret sonrasında emlak fiyatlarının ucuzlaması sayesinde yeni evlerine taşınan Sarah ve Elisha,söylentilere kulaklarını tıkayarak yeni bir başlangıç yapmak niyetindedirler...
Annesinin boşanma sürecinde hatalı olduğunu düşünen Elisha,sorunlu bir dönem geçirmektedir.Nakil yaptırdığı  lisede zamanında yan komşuları olan Carrie Anne'in abisinin (Ryan) halen o lanet evde yaşadığı bilgisi ile epey tedirgin olan kahramanımız,yağmurlu bir günde Ryan ile tanışır.Ryan'a karşı başlarda mesafeli olsa da onu tanımaya başladıkça son derece nazik ve duyarı bir insan olduğunu keşfetmeye başlayan Elisha,ona bir şans vermeye karar verir.Öte yandan geçmişte Carrie'nin ebeveynleri öldürdüğü evi ziyaret eden ve onun hikayesinin abisinin ağzından dinleyen kahramanımız,kasabadakilerin Ryan'a karşı ön yargılı davrandıklarını düşünmeye başlamıştır...

İyi;Tanıdık bir senaryo olsa da özellikle oyuncu kimyasının tutması ile keyifle seyredilebilecek akıcı bir yapıma dönüşüyor.
Kötü;İlk bölümde gizem seviyesi başarılı şekilde ilerlese de özellikle ikinci yarısından itibaren şaşırtıcılıktan uzak tek düze bir kurgu ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!