Secret Window (2004)

Fatih Varlık
0
Secret Window (2004)
Ünlü korku-gerilim yazarı Mort Rainey,eşiyle boşanma arifesine geldikten sonra zamanının çoğunu boş işlerle geçiren,bir satır dahi yazıp-çizemeyen eski üretkenliğinden eser kalmamış deyim yerindeyse farklı bir adama dönüşmüştür.Öncesinde yazdıklarını değerli kılan yaratıcılığın bir anda kaybolması ile buhranlı bir döneme giren kahramanımız,gününün çoğunu yatakta geçirerek aylak bir yaşantı sürmektedir.
Günün birinde John Shooter adlı birinin kapısına dayanması ve kendi hikayelerini çalarak ün yaptığını ima etmesini ile halihazırda büyük sıkıntılarla boğuşan kahramanımızın yaşantısı daha da stresli bir hale bürünecektir.Gözlerden uzakta bir göl evinde tek başına yaşayan Rainey,şimdi de bu davetsiz misafirin çılgınca iddiaları ile sarsılmıştır.Zira John giderek ısrarlı bir şekilde kendisine yapılan haksızlığın telafi edilmesini istemektedir.Rainey ise hayatına ansızın giren bu adamın lafdan sözden anlamayan bir psikopat olduğunu düşünmektedir.Kitaplarının tamamen özgün olduğunu ve yazılma aşamasında kimseden yardım almadığını söylese de bir türlü ikna edici olamamaktadır.Öte yandan  John ise adaletin sağlanması için kendi bildiğini okuyup,düşmanca bir tavır sergilemeye başlar.İkili arasındaki gerilim tırmanarak,sataşmaların çok daha ötesinde bunaltıcı bir hal alacaktır... 

İyi;Her şeyden önce Stephen King'in kaleminden dökülmüş son derece başarılı bir kitabın uyarlaması.Başrolde usta oyuncu  Johnny Depp'in olması hikayenin derinlik kazanmasını sağlıyor,buhranlı atmosfere sahip tipik psikolojik gerilim filmlerinden biri.İlk yarısı itibariyle gizem-gerilim seviyesi tatmin edici.
Kötü;Malesef final sürpizlerden uzakta,aşağı yukarı bu tarz filmler izleyenlerin rahatlıkla tahmin edebileceği bir şekilde sonlanıyor.Yer yer oldukça sıkıcı bir hal aldığını da ekleyelim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!