Carrie (1976)

Fatih Varlık
5
Carrie (1976)
Carrie White akranları tarafından sürekli aşağılanan,alay konusu olan içine kapanık bir lise öğrencisidir.Okulda yaşıtlarının hayatı dar ettiği kahramanımız,bunlar yetmezmiş gibi bir de evde radikal dinci annesinin öğretileri ile uğraşmaktadır...
Günün birinde lisede okulun popüler kızlarının kendisi ile uğraşmasının ardından,beden öğretmenlerinin yardım etmesi ile iki kat nefret edilen biri haline dönüşen Carrie,yalnızlığa mahkum olur.Öte yandan düşünce gücü ile nesneleri hareket ettirebildiğini keşfettiğinde ise telekinezi yeteneği annesi tarafından bedenine şeytan girdiği şeklinde yorumlanır.Annesinin cadı olduğunu söylemesi ve sırtını dönmesi ile buhranlı bir döneme giren kahramanımız,okulun yakışıklı öğrencilerinden Tommy'nin yıl sonu balosuna davet etmesi sonrasında şaşkınlığını gizleyemez.Zira Tommy,Carrie'den en çok nefret eden akranlarından birinin erkek arkadaşıdır.Yeni bir oyunla kendisini gülünç duruma düşüreceklerini hisseden Carrie,öğretmeninin teşvik etmesi ile Tommy'nin kavalyelik teklifini kabul eder.Annesinin tüm itirazlarına rağmen metafizik güçleri ile kimsenin kendisini engelleyemeyeceğini ve Tommy ile partiye gideceğini söyleyen Carrie,onun aksine topluma karışmak ve normal insanlar gibi yaşamak istemektedir.
Balo gecesi beklentilerinin çok ötesinde tam da hayallerini kurduğu gibi geçmektedir.Tommy'nin samimi ilgisi ve anlayışlı tavırları sonrasında kalbini ona kaptıran kahramanımız,gecenin sonunda en çok yakışan çift ödülüne de layık görülür.Ancak bu sırada Carrie'den nefret eden yaşıtları onu herkesin içinde gülünç duruma düşürmek için planlar yapmaktadır.Finalde ise ateşle oynayanın yanacağı gerçeği tekerrür edecektir...


İyi;Stephen King uyarlaması yıllara meydan okuyan bir film.Son bölümü beklentileri karşılayacak cinsten.Yıllar önce izlememe rağmen yeni versiyonu Carrie (2013) yakın zamanda vizyona gireceği için gündeme getirmek istedim.
Kötü;Brian De Palma sinemasının tipik ağır işleyen kurgusu,sıkıcı senaryo ile birleşince aksak tempolu bir yapıma dönüşüyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

5Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. kardeşim baktım arattım stephen king'in romanı it filminin ne eski yapımını ne yenisini göremedim bloğuna eklediğini ?.
    İt öyle bir filmki 90larda yetişmiş çocukların palyaço korkusunun ortaya çıkıp artmasına vesile olmuş bir film.
    Çocukken izleyipte geceleri uyuyamayanlarmı dersin hatta benim yaşadığım bölgede benden yaşça büyük bir abim çocukken izleyipte yıllarca palyaçolardan korktuğunu söylemişti travma oluşturacak bir film.
    Şaşırdım doğrusu.
    yıllardır buraya girdiğim çok oldu sitene bloğunu beğendiğim filmlerde var çoğusu güzel ancak İt filmini izlemediysen izlemeni şiddetle tavsiye ederim ve lütfen yorum yap izledikten sonra bloğuna ekle merak ediyorum görüşlerini müziği olsun başrolü olsun 1990 yapımı benim için efsaneler arasındadır herzaman film olarak.
    Film gerçekten çok derin.
    şeytani mahlukat pennywiseyi oynayan başrol ise tim curry gibi usta bir sanatçı gerçekten beğeneceğine eminim.
    filmin içinde şirk ve küfür içeriklerde var ancak filmin Şirk ve İsyan Küfür içeren içeriğini baştan red ederek izlemeyi niyetlen hatta sadece bu film değil tüm hollywood filmlerini yabancı ve türk işi filmleri böyle izle çünkü adam Hazreti Allah A.Cye küfür eder hiç bir tepki vermez izlemeye devam edersen İmani ve İtikadi konuda tehlikeye düşersin .
    Hazreti Allah A.c akıbetimizi hayır etsin.
    Böyle bir başyapıt için spoiler veremem asla ancak şu müziği bile baştan sona dinlersen nasıl bir şaheser film ile karşılacağını anlarsın :

    https://www.youtube.com/watch?v=07fVSHFQYeY

    Hatta izlemeden önce 1 2 saatini alır kardeşim :

    https://www.youtube.com/watch?v=sDcLkkMSMZg&list=PL7v_KFM4xhO0oImFhUdcP25aHpWNuScPd

    bütün soundtracklarını 42 adet bir şey dinle filmi hisset atmosferini ve uygun bir zamanda mümkünse tek başına ve karanlık bir atmosferde dikkatini dağıtacak hiç bir eşya vb bir şey yakınında bulunmadan hatta telefonunu bile uçak moduna alarak izle sonra yeni yapımını dilersen izlersin ama bana kalırsa 1990 yapımı tam bir külttür yeni yapımını 2'ye bölmüşler bir bölümü ancak 1990 yapımından başla asla pişman olmayacağını düşünüyorum senin gibi bir film gurmesinin böyle debdebeli derin bir filmi izledikten sonra.

    Vaktin varsa izleyip bloğuna koymanı şiddetle tavsiye ederim kardeşim.

    hatta izlemeden önce pdfsi var kitabının okuyabilirsin ancak uyarayım kitapta ve filmde şirk var baştan niyetini halis tutarak şirk ve küfürü tasdik etmediğini niyet ederek hatta sesli olarak niyetini söyleyerek izlemeye başla bence.
    yada dilersen izleme çünkü şirk ve küfür var filmde tamamen zatına kalmış Günah ve Mesuliyet kabul etmiyorum çünkü ben bilmeden izledim ve sonra kitabını kurcaladıktan sonra gördüm Şirk olduğunu.
    Bloğu aradım Hayvan mezarlığını pet semetary'i de bulamadım 2'ci kez şaşırdım dostum gerçekten 1989 yapımı efsaneler efsanesi.
    pet semetaryi çocukken izlediğim için yüreğimde yeri ayrıdır hiç ummayacağın tuhaflıktaki filmler bunlar üstad stephen kingin eserleri arattım The shinning filminide bulamadım acil vaktin varken Jack nichalson başrol diyeyim gerisini sen düşün ve yönetmen stanley kubrick sonrada devam filmini 'Doktor uyku' filmini izleyebilirsin ancak 1'cisinin yanında çerez kalıyor.

    Sonuç itibari ile söylediğim filmlerdeki Şirk ve küfür içeren içerikli filmleri izlemek tasdik etmesek bile Günahtır kardeşim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Öncelikle zaman ayırıp uzun ve bir o kadar da doyurucu yorumlar yaptığınız için teşekkür ederim. Günümüz tüketim toplumunda kısa bir teşekkür yazısı bile takipçiler için genellikle pek de pratik olmuyor :D
    Stephen Kıng' in pek tabii ben de büyük bir fanıyım ve kitaplığımda pek çok eseri bulunmakta. Esasında bir dönem Stephen King kitapları ve film uyarlamaları için ayrı bir sayfa oluşturup, incelemeler paylaşmak istemiştim. Ancak zaman bulamadım ve bir şekilde iptal oldu. Şimdi sizin yorumlarınızı görünce, bir Stephen King fanı olarak emin olun ben de çok mutlu oldum. Ayrıca zaman bulabilirsem diğer önerilerinizi de dikkat alacağım.
    Uzun yorumunuzdan cesaret alarak, eğer Stephen King uyarlamaları ya da kitaplarıyla ilgili içerik oluşturmak ve kendi adınızla yayınlamak isterseniz iletişim bölümden mail atabilirsiniz. Böylece paylaşımlarınız da daha çok korku- gerilim severle bulaşabilir.
    Takibe devam edin, iyi günler dilerim...

    YanıtlaSil
  3. İnşa Allah Müsait olduğum haftalarda hatta yapabilirsem her haftada 1 tane film için yorum yapıp içeriksel bir şekilde mesajdan atmayı çok isterim temenni ederim ismimin yazıp yazmaması gerçekten önemli değil kardeşim.
    Zatımla bizzatihi Valideme her akşamları misal saçma sapan kurgusu bayat türk dizisi izleyeceğine bırak bu dizileri ben her akşam bir tane seçtiğim kült veyahut içeriği kaliteli şaheser filmleri izleteyim sana dedim kendisine başlarda pek yanaşmasada sonraları kabul etti ve şuanda harry potterindan tut peter jacksonun filmlerine stephen king'in onlarca filminden tut stanley kubrickin eserlerine komedi olarakta jim carrey ile nicholas cage robin williams gibi sanatkarlar ile tanıştırdım kendisini kill bill gibi başyapıtlar matrixler karayip korsanları falanlar filanlar derken 1 kaç ay içerisinde dünyaya bakış açısını değişterecek kadar ufkunu açmaya vesile oldum Validemin :D

    YanıtlaSil
  4. Bu bilgiyi neden paylaştım çünkü ben oldum geldim herzaman her vakitte bir filmi izlemiş isem sevdiğim yada kanım kaynadığı bir insanada izlettirmek hatta o izlerken tepkisini gözlemlemeyi o anı o kişiyle paylaşmayı seviyorum tabiki arkadaşlarımada bir çok filmler izlettirdim karşımdaki insanın karakterine göre filmler söylüyorum ve hayatım boyunca kaç tane film izlediğimin sayısını bilmiyorum ve çoğu zaman isimlerini bile unutuyorum o kadar çok film izlediğim için artık her izlediğim filmi not alıcam başyapıtlar unutulmuyor sadece aklımda yoksa belki binlerce film izlemişimdir ve film izlerkende vakit kaybetmemiş oluyorum bir elimdede Tesbihim Hazreti Cenab-ı Allahı anarak izliyorum edebe adaba mugayır bir sahne çıktığında bakışlarımı tvnin uç noktalarına sabitliyorum o sahne gidinceye zail oluncaya dek ve gerçekten kaliteli film izlediğimde ufkum açılıyor mutlu oluyorum keyif alıyorum seviyorum ben film izlerken imdbsi 5 miş 6ymiş fazla irdelemiyorum nice 5 puanlık filmi imdbde 8 puanlık filmlere değişmem bende yeri ayrıdır bilakis tercih herkesin farklı olabilir ancak hollywood kadarda kaliteli filmler çıkartan dünya piyasasında sinama sektöründe maalesef yok. Ve çok tefekkür ettim izlemek neden keyif versin ne için keyif veriyor diye ?

    YanıtlaSil
  5. sonuçta oynayan sen değilsin filmi çeviren sen değilsin para kazanan sen değilsin yönetmeni sen değilsin kurgucusu senaristi sen değilsin ne diye keyif alıyoruz insanoğlu olarak çok düşündüm. Sonra bu düşüncelere daldığım bir zamanda aklıma gönlüme bir İlham doğdu kendi vicdanıma sorduğum sual Hakkında Dini bir Kitap okuyordum İmam Gazalinin . ve kitabında Cennette Hazreti Cenab-ı Allah kendisini insanlara göstereceğini her Cuma günü ve gösterdiği vakitte her ne Nimetle Cennette meşgul isek o Nimetleri unutacağımızı zatının sonsuzda 1'ini bile göstermesiyle bakışlarımızı Hazreti Allah Azze ve CEllenin güzelliğinden ayıramayacağımızı baktıkça mutlu olacağımızı başka hiç bir eğlence ile meşgul olamayacağımızı adeta kendimizi bile unutacağımızı söylüyordu. İşte o zaman dedimki güzel olanı seyretmek bizim Sinemize işlenmiş güzel olana karşı sevgi duymak beğenmek ve seyir etmek istemek işte varlığımızın özünde bu var imiş meğer isem. Velhasıl Kelam seyr ve nazarda gerçekten çok büyük sır var ve oldum geldim fantastik filmlerin yeri bende çok ayrıdır ve korku filmlerinin.
    Nazarda öyle bir Sır varki o sır ise sevgili refikim dostum bizde nasıl görmek için göz var ise Hazreti Cenab-ı Allahtada var bizdeki görmenin sınırı var Hazreti Cenab-ı Allahta görmenin sınırı yok. Bizde işitme var Hazreti Cenab-ı Allahtada var. Bizimkisi aciz ve sınırlı Hazreti Cenab-ı Allahın işitmesi sonsuz ve bizim işitmemiz Hazreti Cenab-ı Allahhın işitmesinin sonsuzda 1'i bile sayılamayacak kadar aciziz. ancak Hazreti Cenab-ı Allahın görmesi duyması işitmesi olmasa bizdeki gözlerde var olmayacaktı işitmede. küçük yeğeninin bal yanaklarını öperken yada bir bebeğin tatlı Cemalinden makas alırken elin ve dudakların El Semi Esmasının Tecellisi ile işitiyor El Hay Esmasının Tecellisi ile yaşıyoruz ve El Basir Esmasının Tecellisi ile görüyoruz yoksa görmenin ve işitmenin manası olamazdı çünkü bana desenki bu site kendiliğinden kuruldu kendi kendine var oldu bende derimki lütfen benimle alay etme . Her sağlıklı insan bunu söyler koskoca güneş durmadan yanıyor ve kusursuz bir yuvarlak şekilde yaratılmış dünyaya çok yanaşıp bizi kül etmediği gibi çok uzaklaşıp bizi dondurmuyorda. Her şey bir Nizam üzerine yaratılmış sevgili arkadaşım. Hiçlikten varlık var olamaz. Çünkü hiçliğin varlığı var edecek ne İlmi ne İradesi ne Kudreti ne Kuvveti var olamaz. Hiç hiç ise hiç hiçtir. Hazreti Cenab-ı Allah Zamandan ve mekandan münezzeh mutlak hiçlik yok idi Hazreti Cenab-ı Allah var çünkü. Kendisinden başka bir şey yok iken sanat yaptı o sanatıda dünya mavi gök yüzü pamuk gibi bulutlar turkuaz deniz ve okyanus yağmur sesi güzel egzotik kuşların huzur veren sesleri güzel yüzlü güzel kadınlar yakışıklı erkekler hiç kimse kalkıpta güzel bir kadına çirkin diyemez inandırıcı olmaz. Gidipte bir insan margot robbieye çirkin dese pek inandırıcı olmaz çünkü onun yüzünde El Cemil sıfatı İlahisi Tecelli etmiş her kim görse mecburen beğenmek zorunda beğenmiyorum diyemez ancak esmerleri daha çok seviyorum diyebilir çünkü esmerdede El Cemil Esması Tecelli edebilir ve o kişiye Esmerler güzel gözükür ancak ben bu kadını beğenmiyorum diyen kadın yada erkek yalan söylüyordur iyice derin meselelere dalmışım şimdi farkına vardım kardeşim :D şürçü lisan ettiysem affola yazdığımı ikinciye okumadan atıyorum mutlu olduğum için bende iyi günler diliyorum Evvela yorumunuz ve cevabınız içinde öncelikle şükranlarımı sunuyorum handekünan izz-ü şerefle.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!