Ils (aka Them) (2006)

Fatih Varlık
1
Ils (aka Them) (2006)
Fransız yapımı "Ils",genç bir çiftin başından geçen gerilim dolu olaylarla süslü bir geceye misafir olmamızı sağlıyor.Pek çok yönden,ülkemizde epey ilgi gören La Casa muda (2010) filminin esin kaynağı olarak düşündüğüm "Ils" kesinlikle izlemeye değer...
Clementine Bükreş'te bir Fransız okulunda öğretmenlik yapmaktadır.Arta kalan zamanının çoğunu eşi Lucas ile birlikte kasabadan epey uzaklarda tenha bir çiftlik evinde geçirmektedir.Kahramanlarımız mutlu ve huzurlu yaşantılarına devam ede dursunlar,günün birinde bir gece yarısı evlerinin çevresinde birtakım gariplikler olduğunu keşfetmeye başlarlar...
Dışarıdan sesler gelmekte,ağaçların arasında el feneri ışıkları süzülmektedir.Panik halinde olan bitene göz atmak için bahçeye çıkan genç çiftimiz,birinin arabalarını kaçırdığına şahit olur.Hemen polisi aramak için evlerine döndüklerinde ise bir anda kendilerini dış dünyadan izole edilmiş halde bulurlar.Telefon çalışmamaktadır,dahası evin içerisinde koşuşturma sesleri duyulmaktadır.Dışarıdan yardım gelmeyeceğini anlayan ikilimiz neyle karşı karşıya olduklarını anlamak için kendilerini bir odaya kilitleyip,başlarının çaresine bakmayı düşünürler.Ancak çok geçmeden yeni bir plana ihtiyaçları olduğunu fark edeceklerdir.Gerilim dolu gecede hayatta kalma savaşına girişen genç çiftimiz bakalım sabahı edebilecek mi?


İyi;Film giriş bölümü itibariyle oldukça hızlı başlıyor.Mekan ve oyunculuk tatmin edici.Bunaltıcı,insanı huzursuz eden kurgusu ile rahatsız edici filmler kategorisine alınabilir.Bu filmi sevenler The Strangers (2008) ve Funny Games (2007) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü;Uzunca bir süre epey sıkıcı tempoda devam eden,zeka parıltısına şahit olamadığımız yer yer mantık hatalarıyla dolu sıradan bir gerilim filmi.Senaryonun vasatlığının yanısıra süre olarak da sadece 77 dakikadan oluştuğunu ekleyelim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. kısa bir film olmakla birlikte çok iddialı bir yapımda değil ama nedense filmde yaratılan atmosfer ve bana yalnızlık, korku veren finalinden sonra filmden baya etkilenmiştim. bence izlenilmesi gereken korku-gerilim filmlerindendir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!