La Casa Muda (aka The Silent House) (2010)

Fatih Varlık
0
1940'lı yıllarda Uruguay'da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek sinemalaştırılan yapım,gizemli tek mekan filmlerinden biri olarak görücüye çıkıyor.Öyle ki Laura ve babası(Wilson) geçmişten dostluk bağları olan Nestor'un evini satma düşüncesi sonrasında,temizlik işlerine yardım etmek için evde birkaç gün geçirmeye karar verirler.Yalnız bu ev yıllardır kullanılmayan köhne,izbe bir mekandır.Eve girdikleri andan itibaren Nestor'un uyarısı ile üst kattan uzak durmaları istenen baba-kızımız,Nestor'un evden ayrılmasının ardından yarın erkenden işe başlamak üzere dinlenmeye çekilirler...
Laura babasının uyumasının akabinde üst kattan gelen seslerden bir hayli tedirgin olmaya başlamıştır.Birkaç kez babasını uyandırmaya çalışsa da,Wilson'ın aşırı yorgun olmasından ötürü ilgisini çekemez.Ancak daha sonra artan gürültünün babası tarafından da duyulması ile feneri kaptığı gibi üst katı kontrol etmeye giden Wilson ne yazık ki trajedik bir hataya imza atmıştır.Babasının üst kata çıkması ve geri dönmemesi üzerine,artan gürültünün de etkisiyle giderek panikleyen Laura;bakalım yapayalnız,çaresiz kaldığı mekanda nasıl hayatta kalacaktır.
Wilson'ı aramak üzere ürkek şekilde evin içerisinde dolaşmaya başlayan kahramanımız,çok geçmeden babasını eli-yüzü kanlar içerisinde bağlanmış olarak bulur.Bu noktadan sonra evin içerisinde anlık olarak belirip kaybolan bir kız çocuğu ve katil izlenimi veren adam suretini görerek giderek köşeye sıkışan Laura,karanlık evin içerisinde feneriyle dolaşmaya devam ederken bazı anılarını depreştiren fotoğraf kareleri bulmaya başlayacaktır.
Son çeyreğe girerken finale ilişkin birkaç alternatif olduğu muhakkak.Üst katta yaşayan manyak bir katil,doğa üstü güçlere sahip cinli-perili bir ev,hayalet konsepti ya da başrol oyuncumuzun kendisinin çalıp oynadığı senaryo...Şahsen ben sonunu tahmin edebildim o nedenle övgü dolu sözlerle bahsedebileceğim bir yapım değil.


İyi;Karanlık atmosfer,çekim teknikleri,son çeyreğe kadar devam eden bulmaca.
Kötü;Finalin bağırarak gelmesi.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!