Dark Skies (2013)

Fatih Varlık
0
Dark Skies (2013)
Legion ve Priest yapımlarından hatırlayacağınız başarılı yönetmen Scott Stewart'ın son filmi olan "Dark Skies" bilimkurgunun yanında gerilim ve korku da vaat ediyor.Genç bir çiftin oğullarıyla beraber yeni bir eve taşınmaları ve sonrasında yaşanan birtakım sıradışı olayları işleyen Dark Skies,göz atmanızı tavsiye edebileceğim 2013 yılının iddialı filmlerinden biri.Konusu itibariyle klişe lanetli ev yapımlarına benzerlik gösterse de The Fourth Kind (2009) ve Insidious (2010) gibi tarzında yenilikçi ve başarılı olduğu söylenebilir.
Yeni evlerine taşınan Barret ailesi maddi sıkıntılarla boğuşmaktadır.İşten kovulan Daniel eşi Lacy'nin desteğiyle ayakta kalmayı başarsa da küçük oğlunun(Sam) gizemli kabuslar görmesi ve giderek içine kapanması anne-baba olarak kahramanlarımızı epey karamsarlığa sürüklemektedir.Öte yandan evde yaşanan bazı paranormal olaylar Lacy'nin gerilmesine sebep olacaktır.Gece saatlerinde evlerine birilerinin girdiğinden şüphelenmeye başlayan kahramanlarımız türlü yöntemlerle (kamera sistemleri,alarmlar...) neler olup bittiğini anlamaya çalışsalar da bir türlü mantıklı bir açıklamaya ulaşamazlar.Sanki geç saatlerde birileri kilitli kapılardan,güvenlik sensörleriyle donatılmış koridorlardan sessiz sedasız geçebilmekte Sam ile temas kurmaktadır.Bütün bunlar yaşanırken büyük bir kuş sürüsünün Barret ailesinin evlerine saldırması bardağı taşıran son damla olacaktır.Geceleri mutfaklarından beliren işaretler ve kuşların saldırısının ardından internetten olayla ilgili araştırmalar yapan Lacey,ailesinin büyük bir tehdit altında olduğunu fark eder.Şimdi yapması gereken Daniel'i kendisine inandırarak,daha önce benzer tecrübeler yaşamış Edwin Pollard ile konuşmaya ikna etmektir.

İyi;Tema olarak pek çok klişeyi barındırsa da sürükleyici bir yapım olması en büyük avantajı.Oyunculuk ve görsel efektlerin de başarılı olduğunu ekleyelim.
Kötü;İşin gizem kısmı daha ağır basmalıydı.Hemen ilk çeyreğin ardından kurgunun nereye gideceğinin sezilmesi  izleyici açısından hoş olmasa gerek.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!