Eaters (2015)

Fatih Varlık
1
Eaters (2015)
Arabalarıyla seyahate çıkan bir grup genç, ihtiyaç molası için gözlerden ırak bir petrol istasyonunda dururlar. İstasyonda yalnız olmayan gençler agresif görünümlü tiplerin oluşturduğu bir motosiklet çetesinin tacizine uğrarlar. Gerilim çıkarmadan sessizce uzaklaşmak isteyen kahramanlarımız tuvalete giden kız arkadaşlarından birinin dönmemesi üzerine onu aramaya koyulurlar. 
Eaters (2015)
Öte yandan mekanı terk eden motosiklet çetesi hızlıca gözden kaybolur. Arkadaşları yer yarılıp içine girmediğine göre motosiklet çetesinin onu kaçırmış olabileceğini düşünen gençler, vakit kaybetmeden peşlerine takılırlar. Kısa bir kovalamacanın ardından belalı motosiklet çetesini gafil avlamayı başaran kahramanlarımız ne yazık ki arkadaşlarının onlarla birlikte olmadığını anlarlar. Dahası kızgın bir grubun da nefretini kazanmış, düşman edinmişlerdir. Çölün orta yerindeki kedi-fare kovalamacası yakıtlarının tükenmeye yüz tutması sonrasında gençlerin eski bir tabelaya itibar edip, yakıt bulma amacıyla izbe bir yola sapmalarına sebep olur. Her haliyle ürkütücü olan terk edilmiş izlenimi veren ufak bir kasabaya ulaşan kahramanlarımız petrol bulmak bir kenara dursun, konuşup anlaşabilecekleri bir insan evladı dahi gözlemleyemezler. Öte yandan içlerinden biri kız arkadaşlarının kaybolduğu istasyonda bulunan klasik bir arabayı anımsar. Peşlerindeki eli kanlı bir motosiklet çetesi bir yana, tuhaf olaylar yaşamaya başlayan ve kasabada sıkışıp kalan gençler, çok geçmeden yalnız olmadıklarını anlarlar. Asıl endişelenmeleri gereken şey motosiklet çetesi değildir...
İyi; Düşük bütçeli bir yapım olmasına rağmen sürükleyici kurgusu ve tekinsiz atmosferiyle başarılı, gizem seviyesi olarak da  tatminkar bir yapım. Yol-gerilim filmleri severler için alternatif olabilir.
Kötü; Oyunculuk ve efektler yeterli değil. Düşünsel olarak senaryo başarılı olsa da paratikde bazı sıkıntılar mevcut.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!