The Green Inferno (2013)

Fatih Varlık
0
The Green Inferno (2013)
Bir grup öğrenci-çevreci aktivist doğa sorunlarıyla ilgili üniversitede eylemler yapmaktadır. Özellikle Amazon ormanlarındaki doğa katliamına dikkat çekmek isteyen gençler, babası Birleşmiş Milletler'de avukat olarak çalışan Justine'in de ilgisini çekerler. Aktivistlerin lideri Alejandro, karizmatik ve kendinden emin tavırlarıyla Justine'in de gruba dahil olmasına sebep olur. 
The Green Inferno (2013)
Amazon ormanlarındaki doğa katliamını görüntülemek ve bazı çok uluslu şirketlerin ormanlara verdiği zararı tüm dünyaya internet üzerinden video yayını yaparak belgelemek isteyen gençler, özel bir jetle yola koyulurlar. Alejandro, Carlos isimli arkadaşı sayesinde finansman sağlamış ve gerekli ayarlamaları yapabilmiştir. Devasa yeşilliğin içinde mükemmel bir manzara eşliğinde Amazon bölgesine ulaşan çevreci grubumuz, şirket çalışanlarını hazırlıksız yakalayarak istediklerini almaya çalışırlar. Amaçları doğrultusunda özellikle Justine stres dolu anlar yaşasa da kamuoyu oluşturmayı başaran Alejandro ve arkadaşları şirkete karşı büyük bir zafer kazanırlar. Öte yandan geri dönüş zamanı geldiğinde ise uçaklarının ansızın kontrolden çıkması sonrasında ormanın orta yerine çakılan kahramanlarımız; bazı arkadaşlarını feci şekilde kaybedip, ağır kayıplar verirler. Uçağın enkazı içerisinde hayatta kalmayı başaran bir avuç aktivist arasında Alejandro ve Justine de yer alır. Gps sinyali sayesinde acil durum çağrısı yapmaya çalışan gençler bu sefer de Amazon yerlilerinin etraflarını sarmasının ardından zor anlar yaşarlar. Dahası yerliler pek de misafirperver görünmemektedir.
İyi; Eli Roth yapımı gerilim filmlerinden biri olan 'The Green Inferno' sürükleyici kurgusu ve cesur sahneleriyle izlemeye değer bir yapım. Mekan seçimleri başarılı, oyunculuk tatmin edici. Bu filmi sevenler maceraperest kurgu anlamında benzerlikler taşıyan 'Aftershock (2012)' yapımına da  göz atabilirler.
Kötü; İlk yarısı itibariyle gerilim severler için hayal kırıklığı yaratabilir. Senaryo düşünsel olarak belirgin şekilde 'Cannibal Holocaust (1980)' etkisi altında...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!