Lights Out (2016)

Fatih Varlık
0
Lights Out (2016)
Geçmişte yaptığı kısa gerilim filmleri ile büyük beğeni toplamaya başlayan yönetmen David F. Sandberg, en nihayetinde uzun metraj korku-gerilim filmi ile seyircilerle buluşuyor. James Wan' ın yapımcı desteğini almasıyla beraber, yakın gelecek için umut vadeden yeni bir korku- gerilim yönetmenimiz oldu diyebilirim :) Öyle ki Wan, Sandberg' in tarzının kendisine çok benzediği söyleyip, izleyiciyi korkutmayı çok iyi başardığı iltifatında bulunmuş.
Lights Out (2016)
Babasının gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ve terk edildiklerini düşünmeleri sonrasında annesi Sophie ile beraber yaşayan Martin, sıkıntılı günler geçirmektedir. Gerek annesinin şiddetli depresyonu gerekse geceleri uykusunu kaçıran kabuslar giderek çekilmez bir hal almaya başlamıştır. Çareyi uzun süre evvel anneleriyle sorunlar yaşadığı için evi terk edip tek başına yaşamaya başlayan ablası Rebecca' ya gitmekte bulan Martin, annesinin Diana isimli karanlıkta yaşayan korkutucu bir arkadaşı olduğundan bahseder. Dahası sadece geceleri ve karanlıkta ortaya çıkan Diana, bir şekilde annesine fısıldayıp her istediğini yaptırabilmekte aksi takdirde şiddet uygulamaktadır. Martin' in başına gelenleri duyunca yıllar öncesinde yaşadıklarını hatırlayan ve gecelerini zindan eden Diana' ın şimdi de kardeşine musallat olmasından korkan kahramanımız, Martin' e bir daha o eve dönmemesini ve yanından ayrılmamasını tembihler. Öte yandan Sophie ise hem uzun yıllardır göremediği Rebecca' nın hasretini çekerken, diğer yandan da eşinin ayrılmasının ardından yanında kalan tek dayanağı olan Martin' i de kaybetmekten korkmaktadır. Rebecca ise çocukluk kabusu olan ve halen peşini bırakmayan Diane' nin kim olduğunu araştırmaya başlar. Annesinin geçmişle yüzleşmekten çekindiği için asla söz etmek istemeyeceği korku dolu sırlar ortaya dökülmeye başlar...


İyi; Gerilim yönü oldukça ağır basan akluofobik korku içeren temasıyla sürükleyici bir yapım. Esasında gerilim ve atmosfer olarak When a Stranger Calls (2006) ve The Babadook (2014) yapımları arasında bir yerde konumlandırabileceğimi  söyleyebilirim.
Kötü; Sonuç itibariyle farklı bir tarz ve iddialı efektler olsa da aşina bir hikaye olmaktan ve klişe kurgudan uzaklaşmayı başaramıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!