Tell Me How I Die (2016)

Fatih Varlık
3
Tell Me How I Die (2016)
'En iyi hatıralarımızı istediğimiz zaman yeniden yaşayabileceğiz. Üstelik limitsiz bir erişim şansıyla...'
Klinik araştırmalarıyla ünlü ilaç şirketi Hallorann, yeni nesil hipotalamus uyarıcı ilaçları A9913 için araştırmalarda son aşamaya gelmiştir. Devrim niteliğindeki ilacın kullanımıyla insanların bellek işlevlerini arttırmayı ve bu sayede en iyi anıları yeniden, üstelik ilk defa yaşıyormuşçasına deneyimlemeyi öngören A9913, FDA onayı almasının önündeki son engel olan üçüncü aşama için yeni denekler üzerinde gözlemlenecektir.
Tell Me How I Die (2016)
 Dr. Jerrems önderliğinde Hallorann şirketinin gözlerden uzaktaki, yüksek güvenlik tedbirlerin sahip AR-GE binasında çalışmalar son sürat devam etmektedir. Edindikleri broşür sonrasında kolay ve hızlı bir şekilde para kazanmak için denek olmayı kabul eden bir grup üniversite öğrencisi ise hiç düşünmeden formları doldurup araştırmaya dahil olurlar. Beklenen gün gelir, Anna ve Den' in de içerisinde bulunduğu grup, Hallorann' ın binasında toplanır. Dr. Jerrems araştırmanın büyük bir gizlilikle yürütüldüğünü söyleyerek; ya şimdi binadan ayrılmalarını ya da yaklaşık birkaç hafta kadar sürecek ve giderek artan dozların kullanılacağı deneysel ilaç için gönüllü olmalarını ister. Dahası kontrollü bir deney olması açısında deneklerin yarısının plasebo grubu olacağını ve hiç bir şekilde A9913' e maruz bırakılmayacakları hususun da güvence verir. Otel konforunda odalarını ve ortak kullanım alanlarını gezen gençler, tereddüt etmeksizin deneyin bir parçası olmaya karar verirler. Kahramanlarımız ilk dozun alımından sonra, çok zaman geçmeksizin farklı zihinsel deneyimler yaşamaya başlarlar. Nispeten metabolizması gereği daha duyarlı bir denek olan Anna, ilacın farklı yan etkileri olabileceği hususundan şüphelenmektedir. Arkadaşlarıyla gördüğü yanılsımaları konuşmaya başladığında ise Dr. Jerrems' in söylemlerinin aksine bir şeylerin yolunda gitmediğine ikna olur. Gece henüz yeni başlamıştır...

İyi; Grup dinamikleri ve atmosfer olarak başarılı bulduğum tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, sürükleyici bir gerilim filmi. Oyunculuk ve kurgu vasatın üzerinde. Bu filmi sevenler benzer tarzdaki Bloodwork (2011) ve The Facility (2012) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü; Klişe konu, tahmin edilebilir senaryo.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

3Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. filmkorku sitesi de size mi ait? Oraya film yüklendiği gibi burada incelemesi yayınlanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıklıkla film izlemek için tercih ettiğim sitelerden biri. Ancak siteyle herhangi bir organik bağlantım yok.

      Sil
  2. Ethan reis varsa, sanırım izlenir. Hemen deneyelim.:)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !