Passengers (2016)

Fatih Varlık
1
Passengers (2016)
5000 yolcu ve 258 mürettebattan oluşan Avalon uzay gemisi, dünyadan yola çıkmış ve Homestead II gezegenin rotasında ışık hızında ilerlemektedir. Homestead II gezegenine ulaşmalarına değin sürecek zamanı hibernasyon sayesinde uyutularak geçirecek olan kafile, gezegene yaklaşmalarına kısa bir zaman kala bilgisayar otomasyon sistemleri sayesinde uyandırılacaktır.
 Homestead şirketi tarafından uzay koloniler oluşturma fikrinin giderek yaygınlaşmasıyla, Aurora ve Jim' in de içinde bulunduğu yolcular yaklaşık 120 yıl sürecek bir maceraya adım atarlar. Ancak dünyadan ayrılmalarından yaklaşık 30 sene sonra uyku kapsüllerinden birinin arıza vermesi sonrasında uyanmak zorunda kalan Jim, Avalon uzay gemisinden kendisinden başka kimse olmadığı gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır. Etrafı kolaçan eden kahramanımız, neden sadece kendi uyku kapsülünün arızalandığını keşfetmeye çalışır. Öte yandan Jim, üstün teknolojiler ve robotlar tarafından yönetilen gemide, Homestead II gezegenine yaklaşık 90 yıl sürecek bir yolculuğun ortasında uyandığını fark eder.
Passengers (2016)
Yeniden uyku kapsülüne dönmek ve hibernasyona geçebilmek için her yolu deneyen kahramanımız, ne yazık ki sonuç alamaz. Bir başına kaldığı gemide mürettebattan birilerini uyandırmayı düşünen Jim, özel giriş izinleriyle korunan odaya da giremez. Sonsuzluğun ortasında, ışık hızında hareket eden uzay gemisinde, 90 yıl önce uyanmak zorunda kalan Jim, fani ömrüyle Homestead II gezegenine ulaşamayacağının bilincindedir. İlk birkaç haftalık şaşkınlığın ardından gemide zaman geçirebilmek için çeşitli uğraşlar bulan ve bir şekilde eğlenmeye başlayan kahramanımız, Arthur isimli android bir barmen sayesinde içini dökebilmekte ve bir nebze olsun konuşarak rahatlayabilmektedir. En nihayetinde aylar sonra uyku kapsüllerden birini kısa devre yaptırarak, yolculardan birini uyandırıp yalnızlığını dindirmeye karar veren Jim, rastlantısal olarak karşısına çıkan Aurora' dan bir hayli etkilenir. Süper bilgisayarlar sayesinde Aurora hakkında tüm detayları toplamaya başlar. Aurora' nın fiziksel olarak çok güzel bir bayan olmasının yanı sıra yazar olmasından, olaylara bakış açısından ve düşünme tarzından hoşlanan Jim, Avalon gemisinde yaklaşık bir yıl süren yalnızlığını sonlandırmaya hazırlanır. Arthur' a da Aurora' dan bahseden kahramanımız, kendisi gibi kazara uyandırılmış izlenimi vererek Aurora' nın uyanmasına sebep olur. Gözlerini açtığı andan itibaren çevreyi sorgulamaya başlayan Aurora ise Jim'in ilk hallerine benzer şekilde neden Homestead II gezegenine 89 yıl mesafe varken uyandığını keşfe koyulur. Çok geçmeden gemide bir araya gelen ikilimiz, tam da Jim' in planladığı gibi arkadaş olurlar. Aurora sadece ikisinin hibernasyondan uyanma talihsizliği yaşamasını garipsese de geminin üstün teknolojisi ve olanaklarıyla zaman geçirip, kaderine razı olur. Öte yandan Avalon gemisinin kontrol ünitesinden birbiri ardına gelmeye başlayan hata mesajları, elektrik kesintileri ve robotların kontrolden çıkmaya başlaması bir şeylerin yolunda gitmediğinin habercisi gibidir...

İyi; Sürükleyici kurgusu ve üst düzey oyuncu seçimleriyle son derece başarılı bir bilim-kurgu filmi. Atmosfer, görsel efektler muazzam. Bilim- kurgunun yanı sıra romantik, duygusal anlar da yaşayabileceğiniz, uzun süredir izlediğim en eğlenceli filmlerden biri.
Kötü; İşin içine biraz daha gizem- gerilim katılabilse çok daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Film enteresan basliyo ama sonlara dogru bayagilasiyor. Ama jennifer lawrence hatrina her film izlenir :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !