The Hole (2001)

Fatih Varlık
6
The Hole (2001)
Ansızın ortadan kaybolan dört gencin, ilginç eğlence anlayışları sonrasında başlarına gelecek olayları işleyen The Hole; düşük bütçesine rağmen sürükleyici kurgusu ile merak uyandıran, sürpriz finali ile büyüleyen yapımlardan biri..
İngiltere'de lüks bir özel okulda okuyan dört genç, bir süre evvel ortadan kaybolmuş ve günlerce hiç birinden haber alınamamıştır. Olaydan yaklaşık on gün sonra ortaya çıkan Liz ise halen şoktadır ve yaşadıklarını tam olarak tasvir edememektedir. Diğer üç arkadaşı ne olduğu sorusunun cevabı ise halen sır olarak saklıdır… 
The Hole (2001)
Mike, babası ünlü bir rock star olan yakışıklı bir gençtir. Tabiatıyla okuldaki kızların hepsinin gözü onun üstündedir. Geoff ise Mike’ın en yakın arkadaşı olup, sık sık beraber takılmaktadırlar. Liz ise kızıl saçlı hoş bir kızdır ayrıca okuldaki her hemcinsi gibi onun da asıl amacı Mike’ı dikkatini çekip beraber olabilmektir. Öte yandan Frances okulun en çekici kızıdır ve Liz ile arası fena değildir. Mike ve Geoff, hafta sonu okul yönetiminin organize ettiği arazi gezisine gitmek konusunda oldukça kararsızdır. Daha eğlenceli bir şeyler yapmak için yanıp tutuşmaktadırlar ancak nasıl olur da eve okuldayız, okula ise evdeyiz masalını uydurabileceklerini düşünürler. İşin bu noktasında devreye girecek olan Liz, Mike’a olan aşkından ötürü çocukluk arkadaşı olan Martyn' den yardım alır. Martyn oldukça gizemli, içten içe de Liz’e ilgi duyan, çevresindekiler tarafından farklı görünen bir gençtir. Liz’i mutlu etmek için yapamayacağı hiçbir şey olmayan Martyn, Liz’in Mike ile beraber hafta sonu geçirmesi için uygun ortamı hazırlayacağını söyler. Geoff ve Frances ise konu mankenleri olacaktır.
The Hole (2001)
Bütün okul arazi gezisi için yola çıkmışken, kahramanlarımızın evrakları yeniden düzenleyen Martyn, onların gezideymiş gibi görünmelerini sağlar. Ayrıca ormanın içerisindeki eski bir askeri sığınağı da eğlencelerine sunar. Plan gereği sığınaktan tek çıkış yolu olan kapıyı kapatan Martyn, üç gün sonra gelecek ve kapıyı açacaktır. (Diğer öğrencilerin arazi gezisinden geleceği zamanı takiben) Sığınakta dolu dolu üç gün geçirecek olan kahramanlarımız, üçüncü günün sonunda Martyn’nin kapıyı açmaya gelmemesi ile  paniğe kapılırlar. Dörtlüden halinden memnun olan tek kişi Liz olsa da bu durum giderek can sıkıcı bir hal almaya başlamıştır. Cep telefonları çekmediği gibi bağırsalar da yardımlarına gelebilecek hiç kimse yoktur. Ayrıca deliğe girmeden önce Martyn dışında onların orada olduğunu bilen başka birilerinin de olmaması, gençlerin zaman ilerledikçe paranoyaklaşmalarına sebep olur. Su ve yiyecekleri biten kahramanlarımız,bir de Frances’in hastalanması ile bir an önce buradan çıkmak zorunda kalırlar. Başlarına gelenlerin baş sorumlusunun, kendisine aşık olan Martyn’in olduğunu düşünen Liz ise serinkanlı bir şekilde plan yaparak buradan çıkmanın peşindedir…


İyi; Soundtrackler, kurgu ve atmosfer olarak başarılı bir yapım. Eğlenceli başlayan, sonrasında olayların kontrolden çıkması ile gerçek suçlu kim önermesinin sorgulandığı sürükleyici bir gerilim filmi... Düşük bütçe ile çekilmesine rağmen beklentilerin çok üzerinde, tavan yapan üst düzey bir yapım olduğunu da ekleyelim.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

6Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. filmlerin konusunu biraz çok fazla ve fazla uzatmıyormusunuz ? çünkü insan bu kadar yazıyı görünce okumadan kapatıyor

    YanıtlaSil
  2. @anatolium
    Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Bu sitede filmlerin özetleri ve incelemeleri yeralmaktadır.Amaç birkaç cümlelik kısa bilgilerle sadece sinemaseverlerin film seçimini kolaylaştırmak değil ayrıca izledikten sonra anlayamadığı noktanın da cevabını bulabilmesini yardımcı olabilmektir.Evet özellikle keyif aldığım filmlerin incelemelerini uzun tutuyorum;mesela bu film için sinemalar.com'da olduğu gibi "İngiliz özel okulunda okuyan dört genç, ormanda mühürlenmiş bir yeraltı deliğini keşfeder ve derinliklerine inerler. Delik muhtemelen on yıllar önce bir bomba sığınağı olarak inşaa edilmiştir..." yorumunu yapsam şahsen benim için hiç bir şey ifade etmiyor.Ne bir anlatım derinliği var ne de kurguya dair ufak bir ipucu.Bilmem anlatabildim mi?

    YanıtlaSil
  3. Filmi internette hicbir sitede bulamadim nerde bulabilirim yardim edermisiniz ??

    YanıtlaSil
  4. Ben de ariyorum bu filmi ama bulamadim.hunger 2009 a benziyor sanirim biraz.o film sonrasin da bu filmi aramaya basladim zaten.anlatim da cok basarili izlemek istemeyen birini bile izlemek zorun da birakiyor ki suan da izlemek icin deliriyorum.tahminime gore film de canibalizm de islenmis oyle degil mi ?

    YanıtlaSil
  5. @Ebru Alkan
    Merhaba;
    Filmde canibalizm işlenmiyor.Hatırladığım kadarıyla alt metinde dahi yoktu.
    Filmi tedarik etme konusunda maalesef yardımcı olamıyorum.Zira illegal içerikli paylaşım sitenin prensiplerine aykırı.

    YanıtlaSil
  6. tesekkur ederim buldum filmi gercek den izlemeye değer güzel bir filmmiş.haklısın canibalizmle alakası yokmuş

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!