Triangle (2009)

Fatih Varlık
3
 
Jess,uzun yıllardır otistik oğluyla uğraşmaktan kendisine zaman ayıramayan muzdarip bir kadındır.Günün birinde arkadaşlarının teklifi üzerine oğlunu okula bırakarak yat turuna katılmaya karar veren kahramanımız,aklı sürekli onda kalsa da Greg'in ilgisi ile bir nebze olsun rahatlayabilmiştir.Ancak denize açılan kafilemizi kısa süre sonra bozan hava,ansızın bastıran fırtına ve yağmur epey zor durumlara düşürecektir.
 
Saniyeler içerisinde yatlarının sular altında kalması nedeniyle yardım çağırmaya koyulan kahramanlarımız ne yazık ki telsizle kimselere ulaşamazlar.Neyse ki en azından hava yeniden açmıştır ve devasa bir gemi ufukta belirmiştir.Geminin dikkatini çekebilmek için epey uğraşan kafilemiz en nihayetinde amaçlarına ulaşırlar.Gemi alabora olan yatlarının yakınında davetkar şekilde beklemektedir.Ancak işin tuhaf kısmı koskoca gemide güvertede ansızın belirip kaybolan bir suret dışında kimse yok gibidir.Başka çareleri olmadığını düşünerek en azından limana kadar gitmek için gemiye binen gençler,halen etrafta kimseleri görememiştir.Gemide bir şeylerin yolunda gitmediği açıktır...
Plan basittir,gemide hiç yolcu ya da mürettebat olmasa bile en azından kaptan köşkünde gemiyi yönlendiren birileri olmak zorundadır.Oldukça dar ve dolambaçlı,labirenti anımsatan koridorlar arasında dolaşmaya başlayan kahramanlarımız,Jess'in tuhaflaşmaya başlaması ile epey tedirgin olacaklardır.İşler kötüye giderken sadık kalınması gereken ana kuralı (asla sürüden ayrılma) hiçe sayan gençler,bir de aralarından birinin ölümcül şekilde yaralanması ile iyice panikleyeceklerdir.Neler olup bittiği sorusu ise halen gizemini sürdürmektedir.
Havada bir tane bile bulutun olmadığı güneşli bir yaz gününde,ansızın başlayan ve yatlarını alabora eden fırtınanın sonrasında gizemli bir şekilde karşılarına çıkan gemiye binen kahramanlarımız belki de kaderleri ile yüzleşmek zorundadır.

İyi;Sıra dışı bir yapım olduğu muhakkak.Paralel evren ve boyut kavramı ile yoğurulan senaryo ilgi çekici.Atmosfer başarılı,kurgu sürükleyici.Bu filmi sevenlerin Ghost Ship (2002) ve Timecrimes (2007) yapımlarına da göz atmalarını öneriyorum.
Kötü;Ağır tempo,bazı klişeler (zamanın durması vs).
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

3Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. ben bu filmi seyretmiştim çok saçma bir film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma o kadar da kötü değil.Tamam sanki sürekli kurgu tekrarlıyo gibi ama sonuçta paralel evren vurgusu söz konusu.O gözle izlemek lazım.

      Sil
  2. İzlediğim ilk kafa karıştıcı filmdi yanılmıyorsam. Çok ilginç gelmişti bana o zamanlar ve çok beğenmiştim. Hatta şimdi yeniden izlesem mi diye düşündüm ama buna benzer önerilen dizileri izlemeyi seçtim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!