The Baby's Room (La habitación del niño) (2006)

Fatih Varlık
0
The Baby's Room (La habitación del niño) (2006)
Mutlu bir birlikteliği olan Juan-Sonia çifti bebeklerinin de doğması ile daha geniş bir eve taşınırlar.Ancak bütçeleri gereği uzun süredir kimsenin ikamet etmediği,gizemli bir mazisi olan eski bir evi kiralayabilmişlerdir.Günün birinde Juan evin tadilat işleri ile uğraşırken kibirli kız kardeşi ve eşinin ziyarete geldiğini görür.Yanlarında bebek için de ufak bir hediye vardır. Bebek telsizi...
Kız kardeşinin kısa ziyareti sonrasında akşamı eden kahramanlarımız,bebek telsizini de minik oğulları Marcos'un odasına kurmayı ihmal etmezler.Geç saatlerinde bebek telsizinden ürpertici sesler duyan genç çiftimiz hemen soluğu Marcos'un odasında alırlar.Lakin etrafta sıradışı olabilecek hiç bir şey yoktur.Telsizde bir şekilde parazit duyduklarını düşünen Juan her ne kadar kafası karışsa da yatağına döner.Benzer olayların her gece tekrar tekrar yaşanması üzerine görüntülü bir bebek telsizi alarak Marcos'un odasında neler olup bittiğini an ve an takip etmeye başlayan Juan,bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir.Aynı zamanda evinin kilitlerini değiştirerek alarm sistemi kurduran kahramanımız,geceleri birilerinin evinin içerisinde dolaştığı hissinden bir türlü kurtulamamaktadır.Yine bir gece monitörde bebeğinin odasında bir adamın gölgesini gördüğünü iddia ederek elinde bıçakla oğlunu korumak için odaya giren Juan,bu kez Sonia'nın sabrını taşıracaktır.Oğlunu aldığı gibi annesinin evine giden Sonia,çok sevdiği eşi Juan'nın da bu süre zarfında kendisini toparlamasını istemiştir.
Psikoloji giderek alt üst olmaya başlayan Juan ise Domingo isimli parapsikoloji konularında bilgili bir yazardan yardım ister.Asıl merak ettiği şey gözlerinin göremediği bir görüntünün kameralar tarafından yakalanıp-yakalanamayacağı sorusunun cevabıdır.Olaya paralel evren kavramı ile açıklama getiren Domingo,kahramanımıza Schrödinger' in kedi paradoksundan bahseder.
"Sağlıklı bir kediyi alıp hava alabilen bir kutunun içerisine hapsedelim.Kutuda kedinin yanında  bir de 1 saat bozunma yarı ömrü olan zehirli bir madde bulunsun.Bir saat sürenin ardında kutuyu açıp bakmadan kediye ne olduğu sorusunun cevabı bilinemez.Zira Schrödinger’in iddiasına göre bir saatlik süreç sonrasında kedinin canlı ya da ölü olma olasılığı eşittir.Bu iki durum paralel olup,biri kutunun kapağını açıp bakmadan gerçekte ne olduğu bilinemez."
İşten izin alarak eve kapanan Juan,kısa süre sonra yaptıklarının saçma olduğunu kabul ederek eşinden özür diler.Sonia'nın kendisini affetmesi ile yeniden beraber olan genç çiftin ne yazık ki mutluluğu uzun sürmeyecektir...


İyi;Tv filmi olarak çekilmesine rağmen gerek kurgusu gerekse psikolojik gerilim seviyesini epey başarılı bulduğum yapımlardan biri olduğunu söyleyebilirim.Zaten '6 Films to Keep You Awake' serisinin (ki bu seri İspanyol korku sinemasının çıkışa geçmesini sağlamıştır.) de en dikkat çeken filmi.
Kötü;Gişe yapabilecek bir yapım.O nedenle tv ile sınırlı kalması yazık olmuş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !