uwantme2killhim? (2013)

Fatih Varlık
1

uwantme2killhim? (2013)
Mark, okul dışındaki zamanının neredeyse tamamını internette geçiren genç bir delikanlıdır. Chat odaları sayesinde sanal arkadaşlar edinen kahramanımız Rachel isimli genç bir kızla muhabbetini ilerletir. Rachel'a giderek bağlanan Mark, platonik seviyede başlayan sevgisini gerçek bir bulaşmaya çevirme niyetindedir. 
uwantme2killhim? (2013)
Rachel ise her ne kadar Mark ile sanal ortamda sohbet etmekten hoşlansa da Kevin isimli gaddar erkek arkadaşından bir hayli çekinmektedir. Son sohbetlerinden birinde kardeşi John'un Mark ile aynı sınıfta okuduğunu söyleyen ve onu kollamasını isteyen Rachel ansızın ortadan kaybolur. Günlerdir çevrim dışı olan Rachel'a bir şekilde ulaşabilmek için John' dan yardım isteyen kahramanımız, çok geçmeden kötü haberleri öğrenir. Rachel çok katlı bir binadan atlayarak intihar etmiştir, en azından polisler olayı bu şekilde yorumlamaktadır. Öte yandan okulun itilen kakılan ve üvey babasından ötürü terörist muamelesi gören talihsiz çocuğu John ile arkadaşlığını ilerleten ve hüzünlü kaybı Rachel için olayın gerçek yüzünü araştırmak isteyen Mark, Kevin'ın ona zarar vermiş olabileceğinden şüphelenmektedir. John ise ablasının intikamını almaya kararlıdır ve hiç kimsenin neler yapabileceği konusunda en ufak bir fikri dahi olmadığını tehditkar şekilde dillendirmektedir. Kevin'a ulaşabilmek için yine internette sanal chat odalarında takılan kahramanımız siber suçlarla ilgilenen bir müfettişin dikkatini çeker. Sert bir uyarı alan ve Kevin'dan uzak durması tembihlenen Mark, kendisini internetin öncesinde bihaber olduğu tehlikeli sularında bulur. Yaptığı eylemler bazı sonuçlar doğurmuştur ve bunlarla yüzleşmesi gerekmektedir...
İyi; Her şeyden önce bu denli saçma bir isme sahip bir filmden pek bir şey çıkmayacağını düşünüp, ön yargıyla izlemeye başlasam da filmin kalitesi ve sürükleyici kurgusu beni şaşırtmayı başardı. Gerçek bir hikayeden uyarlanan yapım izlemeye değer bir gerilim alternatifi. Oyunculuk da fena değil. Bu filmi sevenlerin Murder by Numbers (2002) ve Who Am I (aka Kein System ist sicher) (2014) yapımlarına da göz atmaları tavsiye ediyorum.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Az önce izledim bende pek bi şey beklemiyordum ama fena değildi izlenebilir

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!