Don't Breathe (2016)

Fatih Varlık
2
Don't Breathe (2016)
Üç kafadar Alex, Money ve Rocky geçimlerini ufak tefek hırsızlık işleri ve çalıntı mallarla sağlamaktadırlar. Bu sefer büyük oynamaya karar veren ve yüklü miktarda nakit kaldırabilecekleri bir plan üzerinde çalışan kahramanlarımız, savaş gazisi bir adamın hükümet tarafından ödenen sansasyonel tazminatına göz koyarlar. 
Don't Breathe (2016)
 İnternet araştırmaları sonrasında; bir milyon dolar kadar tazminat ödenen Körfez savaşı gazisinin, gözlerden uzakta bir malikanede yaşadığını tespit eden kafadarlar, hayallerine ulaşmak için çocuk oyuncağı olarak gördükleri işi planlamaya başlarlar. Money, gazinin evinin etrafında hiç bir komşusu olmadığını ve dolayısıyla polislerin de geceleri devriye gezmediğini keşfeder. Alex' in meziyetleriyle evin alarm sistemini bypass etmek içinse yaklaşık otuz saniyeleri olacaktır. Öte yandan gazinin, savaş sırasında görme yeteneğini kaybettiğini öğrenen kahramanlarımız, bir an için her ne kadar yapacakları soygunun onursuzca olduğunu düşünseler de parayla ilgili kurdukları California hayallerin vazgeçmek istemezler. Gece karanlığının çökmesiyle yola koyulan Alex, Money ve Rocky bahçedeki köpeği uyutarak eve girerler. Her şey planlandığı gibi ilerlemektedir. Alarmı da başarıyla kapatırlar. Şimdi sıra evin sahibini uyandırmadan kasanın yerini bulmaya gelmiştir. Acele ettikleri için her şeyi birbirine sokan kahramanlarımız paranın yerini bulamadıkları için çok geçmeden öfkelenmeye başlarlar. Dahası görme yeteneği olmayan gaziyi önemsemeyen ve bir an evvel parayı alıp evden çıkmayı planlayan gençler, gürültü yapmaktan ya da etrafı kırıp dökmekten çekinmezler. Paranın içeride olduğunu düşündükleri odanın kapısını kırdıklarında ise beklemedikleri bir şey başlarına gelir. Ev sahibi uyanmıştır ve artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Gece henüz yeni başlamıştır...


İyi; Yönetmen  Fede Alvarez' in Evil Dead (2013) remake yapımının ardından ikinci uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor. Gerilim baştan sona devam ettiği, sürükleyici tek mekan filmlerinden biri. Kaotik atmosfer ve oyunculuk olarak da oldukça başarılı. Bu filmi sevenler benzer tarzdaki The Collector (2009) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Konsept olarak yakın olan Livide (2011) filminde olduğu gibi biraz Fransız dokunuşu korku- gizem öğeleri de yer alsa çok daha iddialı olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!