The Hole in the Ground (2019)

Fatih Varlık
0
The Hole in the Ground (2019)
Hayal kırıklıklarıyla dolu geçmişinden kaçıp, yeni bir başlangıç yapabilmek umuduyla oğlu Chris ile beraber, gözlerden uzakta taşrada bir eve yerleşen Sarah, hayatına çeki düzen verebilmek için elinden geldiğince çabalamaktadır. Ayaklarının üzerinde durabileceğini ve kimseye ihtiyacı olmadığını düşünen kahramanımız, bütün zamanını ve enerjisini Chris üzerine yoğunlaştırır.
The Hole in the Ground (2019)
Sessiz sakin bir hayatı tercih ettiği için taşraya yerleşse de etrafta komşuluk yapabileceği kafa dengi kimsenin bulunmamasından ve geceleri içini ürperten ağaçların uğultusundan giderek daha da rahatsız olmaya başlayan Sarah, bir yandan da oğlu Chris' in kaprisleri ve yaramazlıklarıyla uğraşmaktadır. Öte yandan evlerinin hemen bitişiğinde yüksek ağaçlardan oluşan sık bir ormanın bulunması her ne kadar defalarca tembih etse de zaman zaman ipe sapa gelmeyen Chris' i oradan uzak tutmayı oldukça zorlaştırmaktadır. Bir gece yarısı uyandığında oğlunun evde olmadığını fark eden kahramanımız, her yeri kontrol etmesine rağmen Chris' in izini bulamaz. Büyük bir panik yaşayan Sarah, oğlunun kaybolmuş olabileceğini düşünerek koşar adımlarla karanlık ormanın yolunu tutar. Sanki yer yarılmış ve oğlu içine girmiş gibidir, hatta ormanın ortasında derin bir kratere de denk gelir. Polisleri aramak ve yardım istemek için evin yolunu tuttuğunda ise Chris' in sapa sağlam karşısında dikilirken gören kahramanımız, kendi akıl sağlığından şüphe duymaya başlar. Ertesi gün hastaneye giderek durumunu kontrol ettirir, aşırı stres belirtileri gösterdiği için ilaç tedavisine yönlendirilir. Çok geçmeden Chris' de bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseden Sarah, hal ve hareketlerini dikkatle gözlemlemeye karar verir. Gördükleri karşısında giderek paranoyaklaşmaya başlayan kahramanımız, ormanda kötü niyetli bir varlığın hüküm sürdüğünü keşfeder. Oğlunu kurtarabilmek için elinden geleni yapmaya kararlıdır...


İyi; Atmosfer ve gerilim seviyesi olarak başarılı bulduğum, gizem seviyesi de ortalama bir korku-gerilim filmi. Hikaye bir tık daha iyi olsa daha sürükleyici bir hale bürünebilirdi.
Kötü; Zaman zaman sıkıcı bir tempoda ilerliyor. Karakter gelişimlerinin de pek üstünde durulmamış. Final daha derli toplu olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!