Sugar Mountain (2016)

Fatih Varlık
0
Sugar Mountain (2016)
Çocukluk yıllarında beri ikircikli bir ilişkiye sahip olan iki kardeş Liam ve Miles, hakem rolü üstlenen annelerinin de ölümünün ardından birbirleriyle baş başa kalırlar. Yaşadıkları yer itibariyle tek geçim kaynakları olan balıkçılıkla uğraşmaya devam eden kahramanlarımız, kabaran borçlarını ödeyemedikleri için teknelerini de kaybetmek üzeredirler...
Sugar Mountain (2016)
Annelerinden yadigar kalan evde beraber yaşayan Liam ve Miles, birbirlerine göz kulak olmayı söz verseler de çocukluklarından beri ailecek tanıdıkları şimdi de Miles' ın kız arkadaşı olarak yanlarına taşınan Lauren' in de denkleme eklenmesiyle, kendilerini borç batağından çıkaracak bir formül arayışına girerler. Günün birinde uzun süredir düşündüğü fikri Liam' a açmaya karar veren Miles, medyanın kayıp, hayatta kalma vs gibi sansasyonel haberlere büyük ilgi duyduğunu söyleyerek, uydurma bir hikaye oluşturup satabileceklerini dillendirir. Zaten halihazırda kredilerin süresi de dolmak üzere olup, hızlıca para bulabilecekleri başka bir alternatif olmadığında diretir. Üstelik herhangi bir risk almalarına da gerek yoktur, sadece kaybolmuş gibi görünüp, birkaç hafta sonra dönmeleriyle her şeyin yoluna gireceğini, medyanın peşlerinde koşacağını, istemedikleri kadar çok paraları olacağını anlatır. Başlarda Miles' ı budalalıkla suçlasa da Lauren' in de destek vermesi üzerine kaybedecek hiçbir şeyleri kalmadığına ikna olan Liam, fikre ısınmaya başlar. Plan oldukça basittir, iki kardeş hem ailevi bağlarını test eden hem de vahşi doğada hayatta kalmayı konu edinen bir hikayenin peşine düşmüş görüntüsü verecektir. Tüm detayları kusursuz bir şekilde gözden geçiren ve basının ilgi odağı olacak şekilde düzenlemeler yapan gençler, takvimlerini de ayarlayarak uygulamaya koyulurlar. Miles' ın ortadan kaybolmasının üzerinden saatler geçtikten sonra gerçekten de her şey planladıkları gibi işlemektedir, lokal polisleri kandırmak kolay, kasabalıları ise manipüle etmek çocuk oyuncağıdır. Ancak çok geçmeden hikayeye farklı değişkenler ve risk faktörleri dahil olmaya başlar. Hikayede kötü adam Liam, drama yaşayan Lauren ve kahraman Miles olsa da roller sürekli değişmektedir. Üstelik belirledikleri hikayelerinden giderek uzaklaşmak zorunda kalan kahramanlarımız, kontrolü kaybetmeye başladıklarında aralarındaki ahbaplık ve dostluk ilişkilerini de sorgulamaya başlarlar. Öte yandan kayıp vakasının üzerinden neredeyse 10 gün geçmiştir...

İyi; Kendine has bir atmosfer barındıran, kurgu ve hikaye olarak beğenimi kazanan başarılı bir dram-gerilim filmi. Oyunculuk ve karakter gelişimlerinin yansıtılması da kayda değer.
Kötü; Genel hatlarıyla başarılı bir yapım olsa da konsept olarak benzer A Simple Plan (1998) yapımı gibi şok edici ya da vurucu diyebileceğimiz bir finalle noktalanmaması başlıca eksiler.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!