The Hater (2020)

Fatih Varlık
0

The Hater (2020)
Çok azimli bir genç olan Tomasz, hem başarılı bir kariyerin kapılarını aralama hem de sosyal statü bakımından saygın bir noktaya erişme çabasındadır. Taşrada, fakir bir ailede dünyaya geldiği için kendini şansız ve dışlanmış hisseden kahramanımız, başkalarının sahip olduklarına imrenmenin ötesine geçip, gerçek bir kazanan olabileceği yeni bir hayat kurma arayışındadır.
The Hater (2020)
Çocukluk yıllarından beri tanıdığı Krasucka ailesiyle bağlarını koparmayan Tomasz, aileden burs almakta bir yandan da küçük kızları ve aynı zamanda yaşıtı olan Gabi' nin kendisine bir şans vermesini umut etmektedir. Zira artık seçkin bir üniversitede hukuk eğitimi aldığından dem vuran kahramanımız, derslerle de arasının çok iyi olduğundan bahseder. Ancak her şeye rağmen Tomasz ve ailesini uzun yıllardan beri tanıyan Krasuckalar, onları avam tabaka olarak görmekte, ayak işlerini yaptırmak için kullanmaktadırlar. Ailesinin sosyal statüsünden ötürü Tomasz' ın aksine pek çok şeyin çaba sarfetmeden önüne serilmesine alışkın olan Gabi ise, yan yana görülmekten bile utanç duyduğu Tomasz' a bir hayli mesafeli yaklaşmaktadır. Öte yandan Gabi' nin de aynı üniversiteye kayıt olması sonrasında tekrardan şansını denemeye niyetlenen Tomasz, kendisini iş güç sahibi, maddi durumu da yerinde biri olarak resmeder. Bir yandan da epeyce yetenekli olduğu internet dünyasında ek gelir sağlamak amacıyla etik kaygılar taşımadan hemen her işe girişmeye başlayan Tomasz, Gabi' yi etkileyebilmek için buna mecbur olduğunu hisseder. Çok geçmeden internet simsarları ve fake profiller üreten, basitçe para karşılığı her türlü karalama ve itibarsızlaştırmayı finanse eden bir yeraltı şirketinde tam da kendi yetenekleri doğrultusunda bir pozisyon edinir. Başlangıçta her şey yolunda gider, cebi para gören kahramanımız, eninde sonunda Gabi' nin de ilgisini çekebileceğini düşünür. Hırsı ve ihtirasıyla giderek daha da büyük oynayan Tomasz, saplantı haline getirdiği Krasucka ailesi ve Gabi hususunda günden güne hıncını besleyen güdülerine yenik düşmeye başlar. İş yerinde edindiği becerileriyle manipülatif ve istismarcı bir kişiliğe dönüşen Tomasz, çok geçmeden işlerin kontrolden çıktığına tanık olur... 


İyi; Genç bir adamın sosyal statü ve ihtirasıyla, aşırı hırsının hikayesini konu edinen senaryo oldukça sürükleyici ve bir o kadar da ilgi çekici. Türü sevenler için mutlaka göz atılması gereken bir dram- gerilim filmi. Oyunculuk, diyaloglar, gerilim seviyesi ve kurgu başlıca artılar. 
Kötü; Oldukça akıcı bir kurguya sahip olsa da uzun bir yapım olduğunu ve özellikle ilk yarısı itibariyle yavaş bir tempoda ilerlediğini hatırlatayım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!