Barbarian (2022)

Fatih Varlık
1

Barbarian (2022)
Bir iş görüşmesi için şehir dışında bulunan Tess, geceyi geçirebilmek maksadıyla günler öncesinde Airbnb üzerinden kiraladığı ev istikametinde yola koyulur. Havanın kararması ve sağanak yağmurun da etkisiyle bir an evvel eve sığınıp, dinlenmek isteyen kahramanımız, adrese ulaştığında bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseder. Zira gözlerden ırak, kenar bir mahallede bulunan ev, nerden baksan metruk bir izlenim vermektedir.
Barbarian (2022)
Anahtara ulaşıp, kapıyı açabilmek için direktifleri uygulayan Tess, tatsız bir sürprizle karşılaşır. Zira ev halihazırda bir başkası tarafından kullanılmaktadır ve kapıda beliren Keith isimli genç, kendi rezervasyon bilgilerini göstererek bir hata olabileceğini dillendirir. Görünüşe göre her ikisinin de rezervasyon bilgileri doğrudur. Hemen şirketi arayarak nasıl böyle bir hata olabileceğini sorgulamak isteseler de operatörün uzlaşmasız tavrı nedeniyle sinirleri daha da bozulur. Neyse ki arkadaş canlısı bir tavır sergileyen Keith, yağmur hala devam ettiğinden ve bu saatte kalacak başka bir yer bulabilmelerinin neredeyse mkânsız olmasından sebep, gün doğana dek evi paylaşmayı teklif eder. Tanımadığı bir adamla tekinsiz bir gece geçirmemek için kibarca teklifi reddeden Tess, başka bir oda bulabilme gayesiyle telefonuna davranır. Ne yazık ki aradığı hiçbir otelde yer bulamayan kahramanımız, saatlerin de ilerlemesiyle giderek kapana sıkışır. Öte yandan Tess' i rahatlatmak için elinden geleni yapan Keith, en nihayetinde güvenini kazanmayı başarır. Odasının kapısını kilitleyip, geceyi burada geçirmeye karar veren Tess, gün doğar doğmaz eşyalarını toplayıp ayrılma gayesindedir. Bir yandan da oldukça dost canlısı davranan Keith hakkında yanılmış olabileceğini düşünüp, kaba davrandığı için pişmanlık duyar. Sabah uyandığında Keith'in masanın üzerine bıraktığı notu gören kahramanımız, gün içinde işlerini hallettikten sonra hem eşyalarını toplamak hem de teşekkür edebilmek için eve dönmeye karar verir. Gün bitimi eve ulaştığında Keith yine ortalarda yoktur ve onu beklerken geçen gece yorgunluktan fark edemediği bodrum katına göz atmaya niyetlenir. Birtakım eski püskü eşyaların yanı sıra gizemli bir bölme keşfeden kahramanımız gördükleri sonrasında büyük bir şok yaşar. Zira labirenti andıran karanlık koridorların birleştiği bir tünel sistemiyle karşılaşır. Evde bir şeylerin yolunda gitmediğinden emin olan kahramanımız geriye dönüp bakma gereği bile duymadan hızla mekânı terk etmeye çalışır. Ancak talihsizliklerin ardı arkası kesilmez ve bodrumda kapana kısılır. Neyse ki Keith eve varmak üzeredir....
İyi; Özellikle ilk yarısı itibariyle son derece sürükleyici ve gizem seviyesi de bir o kadar başarılı olan tipik bir atmosferik gerilim filmi. Ağır ilerleyen tempoya rağmen kurgu ve oyunculuk olarak da tatmin edici.
Kötü: Son çeyrek tam bir hayal kırıklığı, daha farklı bir şekilde kurgulanabilirmiş... 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Spoiler######

    Katılıyorum. Özellikle mahalleden biri "korkman gereken sadece bu yaratık değil kaç buradan"gibi bir cümle kurdu beklentimi o zaman yükselttim ama son çeyrek hayal kırıklığı yarattı genede sağlamdı

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!