Where the Crawdads Sing (2022)

Fatih Varlık
1

Where the Crawdads Sing (2022)
Birtakım ailevi problemlerden ötürü sorunlu bir çocukluk dönemi geçiren Kya, gözlerden ırak bir bataklıkta, akranlarından ve daha da önemlisi dış dünyadan ayrık bir yaşam sürmektedir. İşlerin daha da çığırından çıkması sonrasında aile fertlerinin birer birer evi terk etmesi neticesinde çocuk yaşta bir başına kalan kahramanımız, izole bir hayat yaşamakta, topladığı midyeleri satarak hayatını idame ettirmektedir.
Where the Crawdads Sing (2022)
Çocukluk yıllarından itibaren her daim iyi bir gözlemci olan Kya, aradan geçen yıllara rağmen ev olarak bellediği bataklıkta kalmaya devam eder. Dahası karşılaştığı bitki türleri ve hayvanlar temalı çizimler yaparak eğlenceli bir hobi edinen kahramanımız bir yandan da çevresindekilerin aşağılayıcı bakışlarına maruz kalıp, bataklık kızı olarak yaftalansa da bir başına sürdüğü hayatın yükünü omuzlanmaya devam eder. Günün birinde çocukluk yıllarından ağabeyinin arkadaşı olarak anımsadığı Tate'in çıkagelmesi sonrasında, öncesinde epey temkinli davransa da onunla arkadaşlık etmeye karar verir. Sakin ve güvenilir bir tavır sergileyen Tate, zamanla Kya'nın eşsiz dünyasının bir parçası olmaya başlar. Birlikte gezintiler yapıp, deniz kabukları ve bitkiler toplayan ikilimiz bir yandan da duygusal olarak yakınlaşır. Ancak babası gibi bataklıkta ömrünü çürütmemeye kararlı olan Tate bir yandan da üniversite hayalleri kurmaktadır. Tate'in kendi yoluna gitmeye karar vermesi sonrasında büyük bir depresyona sürüklenen Kya, yeniden bir başına onca güçlüğü omuzlamak zorunda kalır. Hobilerine tutunarak bu süreci atlatmaya çalışan kahramanımız, bir yandan da biyoloji ve ekosistem gibi konularında kendini sürekli geliştirmek için çaba harcar. Tam hayatı yeniden düzene girecekken cinayet zanlısı suçlamasıyla kasabanın gündemine gelen Kya, göz altına alınır. Deneyimli bir avukatın kendisini savunmak için istekli olması sayesinde bir nebze rahatlasa da iddia makamının son derece güçlü bir şekilde üstüne gelmesi, psikolojisini derinden etkiler. Gözlerden uzakta bir başına yaşaması sebebiyle jürinin de önyargılı yaklaşımı davanın daha da çetin geçmesine sebep olur. Avukatının deyimiyle toplumun hiçbir zaman şans verip, ellerinden tutmadığı küçük bir kızın hikayesine dönüşen dava peyderpey görüşülürken, Kya ise çocukluk ve gençlik anılarına yelken açıp, çok sevdiği bataklığa geri dönebilme arzusundadır...
İyi; Oyunculuk, atmosfer ve kurgu olarak oldukça ilgi çekici bir dram-gerilim filmi. Gizem seviyesi de ortalamanın üzerinde. 2022 yılının şiddetle göz atılması gereken, güzide yapımlarından biri.
Kötü;-
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. 2022 genel anlamda korku gerilim türü acisindan zengin bir yıl oldu...bu sitenin ise gözden kaçanları sunabilmesi harikulade... teşekkürler izleme listesine eklendi...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!