Soft & Quiet (2022)

Fatih Varlık
1

Soft & Quiet (2022)
Kasabadaki bir anaokulunda eğitmenlik yapan Emily; çocuklarla arası son derece iyi, veliler tarafından da sevilen bir öğretmendir. Günün birinde anne olma hayalleri kuran kahramanımız bir yandan da çocuklar için hazırladığı ilk kitabının yazım süreciyle ilgilenmektedir. Okuldan arta kalan boş zamanlarında ise kendisiyle benzer fikirlere sahip bir grup kadından oluşan mikro bir komünite için toplantılar düzenlemektedir.
Soft & Quiet (2022)
Günün birinde yeni üyelerin de katıldığı bir toplantı için katılımcıları organize eden Emily, tanışma faslının akabinde açık fikirli bir şekilde sohbet edebilecekleri bir tartışma başlatır. İşyerlerinde, mahallelerinde, okulda hemen her yerde karşılarına çıkan göçmenler hususunda rahatsızlıklarını dile getirip, grubun da benzer şekilde bu duruma karşın öfkeli olduğunu keşfeder. Hemen hepsi tek bir ağızdan nefret kusmakta, asıl ırkçılığın kendilerine yapıldığını savunmaktadır. Konuyla ilgili neler yapabilecekleri hususunda kafa yormaya girişip, bir sonraki toplantının ne zaman olacağını da kararlaştırırlar. Kısa sürede kaynaşıp, samimi olmalarından sebep şarap ikramı için konuklardan bazılarını evine davet eden Emily, yol üzerinde alışveriş için en eski katılımcılardan biri olan Kim' in marketine uğramaları gerektiğini söyler. Bu sırada eşi Craig de onlara katılacaktır. Ancak markette işler yolunda gitmez ve müşterilerden biriyle sert bir münakaşa patlak verir. Üstelik tartışma sırasında eski bir husumet gün yüzüne çıkar ve Emily'i grup içerisinde küçük düşürücü bir boyuta ulaşır. Sürekli güçlü görünmek ve saygın rolünü korumak için elinden geleni yapan kahramanımız, yaşananlar sonrasında anlık bir öfke patlaması yaşar. Kimsenin onun moralini bozmaya hakkı olmadığını söyleyen Kim ve arkadaşları, hele ki kendi mekanlarında hakarete uğramanın altında kalmamaları gerektiğinden dem vururlar. Tartışma giderek hararetlenir ve inisiyatif olmak zorunda kalan Emily, bir dizi karar almaya sürüklenir. Arkadaşlarının içinde küçük düşürülmenin intikam duygusuna dönüşmesiyle, gerilim giderek tırmanır. Ufak bir zorbalık gösterisiyle başlayan olaylar, şiddet dolu bir geceye evrilir...

İyi; Sürükleyici kurgusu ve sürpriz faktörün de etkisiyle göz atılması gereken başarılı bir salt gerilim yapımı. Görüntü yönetmeni iyi iş çıkarmış, aynı zamanda diyaloglar ve oyunculuklar da başarılı. Provokatif düşünceler barındıran kışkırtıcı bir film olduğunu da ekleyeyim.
Kötü; Özellikle ilk çeyrek yavaş bir tempoda ilerliyor. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Güzel filmdi teşekkürler tek kare hiç kesilmedi filmin akışı büyük olay.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!