Baby Ruby (2022)

Fatih Varlık
0
Baby Ruby (2022)
Popüler bir vlogger olan Jo, hamileliği boyunca her hafta yeni yazılar ve fotolar paylaşmakta, takipçilerden gelen soruları cevaplamaktadır. Nihayetinde bebeğinin sağlıklı bir şekilde doğumuyla yeni bir başlangıç yapabileceğini düşünen kahramanımız bir yandan da eşi Spencer'in desteğiyle en başından beri oldukça zorlu geçen süreci geride bırakma arzusundadır.
Baby Ruby (2022)
Ruby'nin doğumunun ardından beklentilerinin aksine hayatı daha da zorlaşan Jo, yeni sorumluluklar yüklenirken Spencer'in yeterince yardımcı olmamasından yakınmaktadır. Bir yandan bebeği için oldukça korumacı yaklaşsa da bir yandan da anneliğin kendisine yaramadığını hisseden kahramanımız, sosyal çevresinden hatta eşinden bile giderek uzaklaşmaktadır. Olan bitenleri kaygıyla izleyen Spencer ise bunun doğum sonrası doğal bir depresif süreç olduğunu, her şeyin zamanla yoluna gireceğini düşünmektedir. Öte yandan tüm zamanını Ruby'i beslemek ve uyutabilmek için harcayan Jo, kayınvalidesinin yardım tekliflerini de düşünmeden reddeder. Eşiyle arası iyiden iyiye açılmaya başlayan kahramanımız, kronik uykusuzluğun yanı sıra tuhaf rüyalar görmekte, Ruby'e iyi bakamadığını hissederek yoğun kaygı yükünün altında ezilmektedir. Kendisi gibi yeni anne olmuş bir grup kadınla takılıp eski günlerdeki gibi sosyalleşmeyi denese de çok geçmeden bunun da fayda etmediğinden yakınır. Hayatının merkezine yerleştiği Ruby'i korumak için çevresinden hatta kendisinden bile yabancılaşmaya başlayan Jo, paranoya ve sanrılarla dolu ontolojik bir krize sürüklenir...
İyi; Ana karakterin psikolojik dönüşüm süreçlerine odaklanan, ortalama bir atmosferik gerilim filmi olduğundan söz edebiliriz. Oyunculuk seviyesi başarılı.
Kötü; Ağır tempoda ilerleyen yapım, yer yer sıkıcı bir hale büründüğünden sebep herkese hitap etmeyebilir
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!