Emily the Criminal (2022)

Fatih Varlık
0

Emily the Criminal (2022)
Üniversite yıllarından kalma öğrenim kredisini ödeyebilmek için sık sık iş değiştirmek zorunda kalan Emily, sicilindeki vukuatından ötürü ayak işleri olarak tarif edilen düşük kazançlı sektörlerde bile güçlükle iş bulabilmektedir. Günün birinde işyerindeki arkadaşlarından birinin tavsiye üzerine, saatte iki yüz dolar kazanabileceği bir mevzudan haberdar olan kahramanımız, başlarda tedirgin bir yaklaşım sergilese de cesaretini toplayıp denemeye karar verir.
Emily the Criminal (2022)
Youcef isimli bir göçmenle tanışan kahramanımız, yasalara aykırı ancak yakalanma riski de düşük olan, dakikalar içerisinde iki yüz dolar kazanabileceği işin ne olduğunu öğrenebilmek için can atmaktadır. Bunun teknik olarak kredi kartı dolandırıcılığı olduğunu keşfettiğinde ise öncesinde başının polislerle belaya girebileceğinden çekinse de çok geçmeden nakit paranın cazibesine kapılır. Youcef sayesinde müşterilerin çalınan bilgilerini kredi kartına basıp, alışveriş merkezlerinden pahada ağır elektronik ürünler toplayan Emily, müteakip satıştan komisyonunu almakta deyim yerindeyse yolunu bulmaktadır. Öte yandan Youcef ile ikili ilişkilerini de geliştiren ve daha fazla para kazanmak için neler yapması gerektiğini sorgulayan kahramanımız, birkaç basit teknik daha öğrenerek freelance olarak takılmaya başlar. Bir yandan da bir arkadaşının ayarladığı iş görüşmesinin beklediği gibi gitmemesi sonrasında kendisini değersiz hisseden Emily, Youcef'la birlikte çalışarak büyük oynamanın borçlarını ödeyebilmek ve hayallerini gerçekleştirebilmek için tek çıkar yol olduğuna kanaat getirir. Ancak göz ardı ettiği, Youcef'un belalı ortağının bu durumdan hiç de hoşnut olmadığıdır...

İyi; Atmosferik gerilim seviyesi ve kaliteli oyunculuk performanslarıyla, göz atılması gereken başarılı bir yapım. Tema ve kurgu olarak da ilgi çekici.
Kötü: Aksiyon seviyesi düşük, ağır tempoda ilerleyen bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!